Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог
Автор: kalinvv Категория: Лични дневници
Прочетен: 409255 Постинги: 72 Коментари: 519
Постинги в блога от Януари, 2007 г.

Каква е тази държава, която оставя децата си да умрат - тя може би е бедна? А може би не чак толкова - тя поддържа военни мисии в две чужди държави, депутатите и се возят в лимузини за народна сметка. А децата? Децата - кучета ги яли!

Две мъничета страдат от една ужасна болест, която сме свикнали да приемаме, че е само за нас, възрастните. Децата като тях са много повече, но родителите на тези са смогнали да направят така, че това да се разбере.
Не познавам лично нито тях, нито семействата им, но тяхната болка стана и моя, колкото и присторено и лицемерно да звучи.


imageТова е Дарина. Някога на главичката и е имало коса, но това зловещо нещо - химиотерепията, което лекува, но и руши, е лишило малкото същество от чупливите кичурчета. Днес тя се бори за нещо, за което сме свикнали да мислим, че се борят само големите. Тя и родителите и воюват за живота и сами. Държавата не се бори за нея. Тя само прибира грижливо 20% от SMS-ите, който изпращаме и с тях плаща на контингента си в Ирак и храни дебелите си депутати.
От много време се говори да се направи детска клиника тук, в която да се правят костно-мозъчни трансплантации, за да може повече деца да имат достъп до лечение, но това няма да стане, защото някой трябва да се вози на яхта която струва повече от живота на едно дете.
image
 
А това? Това е Цвети. Виждал съм я само по телевизията. Оказва се, че днес става на 5 годинки. Държавата не прави особено много, за да се погрижи тя някой ден да бъде на 6, 7 или 8… Родителите обаче се грижат добре - направили са сайт, и се оказва, че между коравосърдечния ни народ се намират и хора, в които все още функционира оня рудиментарен орган, наречен сърце и дават, според колкото могат. Парите не са събрани, но има надежда да се съберат.
Ще завърша с две хубави снимки. Те са на двете дечица преди да се случи това, което е станало. Те тогава дори не са чували една за друга, защото не го е имало онова ужасно нещо, което ги свързва днес.

imageimage














И сега да кажа (и напиша) едно нещо, коетоможе да свали рейтинга ми пред много хора, които ме познават като различен човек. На държавата - без извинение - Мамка и!
А болница, в която да се закупи наистина много скъпа апаратура, но в която да станат по-достъпни операциите на такива деца няма да има. Защо ли? И от къде ли съм сигурен?
Ами, айде, ще видим!

P.S. А ако искате да направите нещо повече от това да помогнете на тризначка да вземе голяма награда или да спечелите/загубите бързи пари, кликнете на банерчетата отдолу - там пише какво може да се направи.


imageimage
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2083 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 19.01.2007 01:31
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409255
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704