Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог
Автор: kalinvv Категория: Лични дневници
Прочетен: 409250 Постинги: 72 Коментари: 519
Постинги в блога от Юни, 2009 г.

В предни постове ентусиазирано подкрепих “политическото кръщение” на партия Зелените.

За съжаление сякаш нямаше как да не се сблъскаме с незрялостта на тези млади хора. когато си идеалист, е много лесно да бъдеш подведен. Някой да използва незрялостта ти за свои цели и да те погребе, като се издигне, стъпвайки върху надгробния ти камък.

Знаем, че гей-движенията търсят политически лобизъм. Като дял са твърде малко, за да имат своя партия, въпреки твърденията им, че до една пета от хората били хомосексуални в една или друга степен.

За съжаление трябва да констатирам, че младите (и наистина чистосърдечни) хора от партия Зелените бяха подведени от гей-организациите да се включат в техните кампании. Официалният сайт на партия Зелените заяви солидарнистта си с т.нар. Rainbow Friendship София 2009, което е ни повече, ни по-малко гей-парада.

Както някой (не съм аз) коментира в сайта им, това беше политическото им харакири. Това е мощен аргумент нормалните хора в България да не гласуват за тях.

Проява на крайна незрялост е преди да си заявил твърда позиция върху ред теми, касаещи фокуса на партията, да заемаш скандални позиции по въпроси, които са оф топик.

Както написах в коментар, гейовете имат права. Те могат да заемат всяка длъжност, която заема здрав човек, могат да гласуват, да имат бизнес. Това, че не искаме да ПАРАДират педерастията си е по подобни причини, поради които например не искаме да слушаме чалга в обществения транспорт. Ако някой е извратен, уважавам правото му да си е такъв (И ДЪРЖА НИКОЙ ДА НЕ МУ ОГРАНИЧАВА ТОВА ПРАВО!) до момента, в който не започне да ми тика извратеността си пред носа и очите ми.
Знам, че някой може да възрази, че европейските зелени заемали подобни позиции. То става като "видяла жабата как подковават коня и тя вдигнала крак". Европейските зелени може да се занимават с какви ли не проблеми. В страна, в която на изсичането на дори едно дърво се гледа с отвращение, съм съгласен, че зелените няма вече с какво да се занимават освен със спирането на АЕЦ, Глобалното затопляне и правата на хомосексуалистите примерно (не че са без права). Тук когато спрем хищническото отношение към природата, каквото в ЕС не са виждали, може ние(макар че не съм член на тази партия), Зелените , да се занимаем и с правата на разните там.
С това не оттеглям подкрепата си към Зелените, но наистина енусиазмът ми се охлади. Вече съвсем не съм сигурен дали ще гласувам на следващите избори.

Панаирът впрочем стана пълен. След като Зелените подпрепиха гейовете, и гейовете подкрепиха Зелените. Трябва обаче да са наясно, че превърнат партията си в съсловна организация на ЛГТБ, не само аз, а куп нормални привърженици ще оттелят подкрепата си и влизането на Зелените в политиката просто няма да се състои за ОГРОМНО мое съжаление. Както вече се вижда, БГО "Джемини" вече възприема Зелените като свое политическо представителство. От това Зелените само ще загубят гласове. Жалко е ако някой ги е излъгал, че в България има десетки хиляди открити хомосексуалисти.  За сметка на това всред макар и малкото от близо деветнадесетте хиляди гласували за Зелените има много голям дял здравомислещи хора.  Жалко е, наистина, но подобни ходове със сигурност вече предопределят съдбата на партия Зелените в категорията "неродени Петковци".

Категория: Политика
Прочетен: 6444 Коментари: 15 Гласове: 0
Последна промяна: 17.06.2009 02:29

 

Защо толкова малко хора си задават въпроса откъде идва финансирането на политическите партии? Когато се разровите в сайтовете както на БСП, така и на нейните опоненти, няма да откриете банковеи сметки за дарения, или поне аз не успях да намеря.  Открих такива само в сайта на РЗС и там стои един списък от двадесетина дарители, които очевидно не могат да финансират билборд на всеки километър.

Тоест някой дава пари, без да има официална кампания при повечето партии за събиране на средства (или поне без да такава да е стигнала до ушите на мен, редовия избирател).

Колко хора познавате, които са дарили средства за предизборните кампании на големите партии? Аз не познавам нито един. Само че пред очите ни се харчат милиони. Телевизиите ни заливат с реклами. По улиците всяко свободно място е заето от билбордове с политически реклами.  Някой мисли ли си, че това може да се плати с членския внос на политическите партии?  Кой дава толкова много пари? Този, който дава тези пари, няма ли да си ги иска после?

Само задавам въпроси. Вие си правете изводите.

 

Категория: Политика
Прочетен: 2050 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 16.06.2009 15:37

Българската политическа класа се е окопала като на Западния фронт и не се очаква да се появи нищо ново. Системата така е сътворена, че властващите са си избрали опозиция, а опозицията ще застане на пътя на всяка нова партия, претендираща да бъде контрапункт.

Гласувах за партия "Зелените", защото са различни. Това е единствената политическа партия, която на сайта си обявява точната сума на даренията. А те бяха съвсем малко.  Все още не се знае дали "Зелените" ще участват на следващите избори, защото сумата за депозита 50 хиляди лева  все още се събираше.  Пита се, откъде другите партии имат пари за клипове, билбордове, мегабордове, концерти със звезди и какво ли не. Кой е дал толкова много пари. Това при положение, че партия Зелените ще изхарчи под 150 хиляди лева, които включват двата депозита от 50 хиляди, които вероятно ще бъдат загубени. Вторият ще се разбере утре дали е внесен, понеже доскоро все още се събираше. До оня ден не достигаха над 20 хиляди лева.

Как се плащат тези кампании?
Доколкото знам, много едри бизнесмени плащат на всички, за да са спокойни след изборите. Както преди време откровено спомена Доган, всяка партия си има обръч от фирми. Тогава сметнаха това изказване за скандално, но всъщност истината е, че Доган е единственият, който си каза истината. Кошлуков пък в предния парламент пледираше за регламентиране на лобизма. Лобизмът съществува и той движи политическата класа. Политическата мафия затвърди властта си и с депозита от по 50 000 лв за едните, после и за другите избори. Ако партиите не покажат значителен резултат, този депозит се губи. Така се бетонира мафията на върха и извън нея и пиле не може да прехвръкне. Коя честно работеща партия може да дава такива суми? На практика, на претендиращите за честност големи български партии кампаниите струват милион/и. Сами си отговорете откъде взимат парите.
И накрая, една статистика:

Демокрацията в България е най-скъпа Депозити в страните на Европейския съюз за участие в изборите за Европарламента

България 50000 лева (около 25000 €)

Австрия 3600 €

Белгия няма депозит

Великобритания 5000 лири на регион

Германия няма паричен депозит, но има разни допълнителни условия

Гърция 2934,70 €

Дания няма депозит

Естония 5 минимални заплати на кандидат (okolo 1390 €)

Ирландия няма депозит

Испания няма депозит

Италия няма депозит

Кипър 470 €

Латвия 1300 €

Литва 20 средни заплати (около 11 000 €)

Люксембург няма депозит

Малта 90 €

Полша няма депозит

Португалия (не е записано)

Румъния няма депозит

Словакия 50 000 крони (около 1750 €)

Словения няма депозит

Унгария няма депозит

Финландия няма депозит

Франция няма паричен депозит; има редица допълнителни условия

Холандия 11 500 € (за партии без представителство в сегашния европарламент)

Чехия 15 000 крони (около 600 €)

Швеция няма депозит
Данните са от официалния уебсайт на ЕС за евроизборите 2009

 
Категория: Политика
Прочетен: 2228 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 10.06.2009 01:20
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409250
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704