Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог
Автор: kalinvv Категория: Лични дневници
Прочетен: 409910 Постинги: 72 Коментари: 519
Постинги в блога от Юли, 2010 г.

Без да присъства в mp3 player-a ми,  Веселин Маринов изглежда симпатичен като човек. От него лъха добронамереност (поне така ми се струва). Това, че е пял за политически сили, които не харесвам, не ме интересува (живеем в свободна държава, а и музикантите си изкарват доходите като пеят все на някого).

За мен са глупави групи във фейсбук като "Да помогнем на Веселин Маринов да спре да пее".   Всеки певец има право да пее, докато някой го слуша.  Като не ти харесва, не го слушай!

Така че в никакъв случай не искам това да бъде насочено срещу него, понеже мисля, че той е просто един изпълнител.

Но песента за МВР беше наистина едно забавно начинание. На една позната и направило впечатление, че докато се припява "родната полиция ме пази", танцьорите в полицейски униформи стоят със скръстени ръце.

image

Дали хореографът е искал да каже нещо, или ние така го разбираме, но сякаш има нещо символично в това.

Някак, мисля си, който и да се беше наел да направи песен, възхваляваща полицията, колкото и добре да я направи, тя ще звучи комично. В нея няма да се възпеят герои като склонния за преговори полицай, който вместо да ти напише акт, твърде многозначително   казва: "Е, ся кво прайм?".  Няма да влезе и катерещият се по покриви Явор Колев, който разби "престъпна група със строга йерархична структура", нелегално качваща читанки в интернет.

Там по-скоро трябва да се опише изчезващия идеален образ на полицая като защитник на правдата. Но тъй като не можем да видим въплътен този образ почти никъде (все пак искрено вярвам, че има и добри полицаи), такава песен, който и да я е написал, си звучи комично и няма начин да не е много благодатна за създаване на пародии.

 
Категория: Политика
Прочетен: 2002 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 13.07.2010 21:29
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409910
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704