Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2006 14:32 - Узаконената измама
Автор: kalinvv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2346 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 16.09.2006 14:47


Красавицата
Тя е вероятно 35-40 годишна жена и е модел.  Кожата и не е лишена от бръчки, петна и брадавици, има пожълтели зъби, но на снимка изглежда съвършена. За това имат грижата не само гримьори и пластични хирурзи, а най-вече таланливи графични дизайнери, които превръщат застаряващата жена в мечта за порноманиаците. Цялата тази измама се твори, защото зад това стоят много пари.

image image

Милиони мъже по света плащат, за да си свалят поредния и филм от някой порносайт. Те вече не харесват обикновените жени, защото за тях идеалът е тя, и търсят нейно подобие. Но и тя не е това, което виждат. Тя е една обикновена дама с хубави черти, но далеч от съвършенството.

От друга страна, безброй момичета се стремят да бъдат така неотразими, както моделите и манекенките от кориците на лъскавите списания и телевизиите. Не могат да понесат мисълта, че няма как да изглеждат по същия начин. Много от тях престават да се хранят и се разболяват от анорексия заради недостижимата цел да бъдат като идолите си от лъскавите корици или поне като кукла Барби.
Малцина съзнават, че често филмите които гледаме са наполовина анимационни, понеже всичко излишно е отстранено със съвременните средства на електрониката.

Под чертата
От едната страна  на уравнението стоят милионите долари, които  печели индустрията. От другата - милиони съсипани съдби, разбити семейства, хора, напуснали реалността и преселили се в матрицата. Момичета, които престават да се хранят , защото от храната се пълнее и накрая все повече започват да приличат на обитателки на Аушвиц, докато се стопят и загинат.

Изходът
Изход няма.

Илюстрациите са част от по-големи изображения, публикувани на  www.yinging.net 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - :)
25.09.2006 08:32
Благодаря много за линка, Калине :)
Скоро ще направя цял сайт с тези снимки и ще го рекламирам пред всички познати момичета. "Покажете на приятелите си с какво ви сравняват всъщност", хах :))
Тъжно е, че хората се влияят толкова много от медиите, от очакванията на останалите и пр. При жените е по-лошо, разбира се. От се _очаква_ да са красиви, все едно това е единственото, което могат. Така или иначе, красотата идва много повече от силата на характера и интелектуалното ниво, отколкото от новата спирала или червило на не знам коя си марка. Но иди обяснявай :(
цитирай
2. kalinvv - Благодаря!
25.09.2006 15:01
Благодаря ти за коментара, Ying. От около година чета твоя блог (http://telperion.cult.bg/ying/), и не искам да звучи като правене на "четки", но май е единственият блог, който съм изчел от начало до край.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 410160
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704