Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2006 23:08 - Брадатият брадър
Автор: kalinvv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2183 Коментари: 3 Гласове:
0



Всред двама травестити, двама влюбени, които периодично се малтретират, една възрастна дама, която псува като каруцар, се разхожда една странна личност, с английска библия тип Ню кинг Джеймс и раздава правосъдие на педерастите, травеститите, прелюбодейците мюсюлманите, турците и на кой ли не.
Внушението, което се прокарва е ясно - това са те протестантите - диви и откачени сектанти. Е, очевидно има и такива, но никои не асоциира например двамата “православни” травестити с православната църква. Или да твърдим, че всички германци са фашисти, може би?
Аз съм протестант, но не съм религиозен агресор, както много хора, които се определят като протестанти.
Трябва ли да се срамувам от това, в което вярвам? И то само за това, че ще бъда асоцииран с агресивни “протестантски” социопати, които обаче винаги ще изпъкват на фона на по-кротките, които намираме начин да се държим нормално и пак да не правим компромиси с разбиранията си.
На Запад много хора смятат православието за войнстваща шовинистична религия. Просто защото знаят, че сърбите са православни, и руснаците също, а според западното обществено мнение сърбите и руснаците са агресивни шовинисти и се нуждаят от превъзпитание. Така става, когато не познаваш нечия култура и виждаш само агресивните и проявления. От там идват и всички останали недоразумения.



Гласувай:
0



1. ady - Всеки има право
23.09.2006 23:19
да изповядва, своята религия. Било то протестонт, евангилист, мюсюлманин и прочие. Не не се срамувай. Можеш да се срамуваш единствено от постъпките си.
цитирай
2. анонимен - от ying
25.09.2006 08:37
Надали някой ще обърне внимание на това.
Масите гледат кой кого ще чука, кой ще плаче, мъж ли е бременната жена всъщност и пр. "забавни" неща.
цитирай
3. kassandra - Всеки има право на своята вяра. Но ...
29.09.2006 11:32
Всеки има право на своята вяра.Но пък май мнозина забравят как католицизма е разпространявал вярата си с меч,клада и унищожаване на историческото и културно наследство у новопокръстените,като един ислям например....И все пак всеки има прово на своята вяра а и нали не бива да съдим чуждото мнение колкото и нелепо да е?така,че просто да се уважаваме и нека всеки си има своята вяра.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409870
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704