Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2006 22:28 - Ш`съ упраим
Автор: kalinvv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1641 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 03.10.2006 22:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не  искам да мисля и да говоря за политика, но ми писна вече. Прочетох, че премиерът Сергей Станишев е потвърдил, че България трябва да плати през следващата година 650 милиона лева вноска в Европейския съюз и да задели за една година 100 процента средства за усвояване от европейските фондове.
А ние целуваме и ще целуваме задни части и вече от целуване устните ни станаха като на цугтромбонист.  И така все повече се оправяме.
Обикновено се информирам от обикновените хора. Макроикономическата статистика-стъкмистика никого не грее. Тук от 5 години ни убеждават, че ставаме все по-добре, а ние виждаме че на практика нещата или не се подобряват, или се влошават. Хората в Полша, Чехия и Унгария казват, че откакто са ги приели цените са скочили, а реалните доходи - не. Поне това съм чул.
Тук според анализаторите ставаме все по-добре, а в сайтовете за търсене на работа може да се види как срещу заплата от 350 лева се иска отличен английски с препоръчителен втори западен език и отлични компютърни умения. Единственото място където някои намират работа и за повече пари (но много трудно) като начална заплата е София, но там наемът на самостоятелно жилище вече е 200 евро. При това наемите и цените на жилища след влизането ни в ЕС ще скочат още. Дават ни 25 години за да се изравним по доходи с европейците, но на практика индексът на нарастване на доходите в развитите страни на ЕС е по-висок от индекса на нарастване на средната заплата в България (говоря за нарастване само в парично изражение, понеже всъщност покупателната способност у нас или е в застой, или спада). Така че - според тенденцията - прогнозата би следвало да е, че след 25 години пропастта между техните и наши доходи ще е още по-голяма.
А нас така или иначе никой за нищо не ни пита, защото сме само една колония.
Закриха армията (не че ни е била особено нужна), настаниха чужда армия тук, която е чиста проба окупационен контингент, щото не плащат нито наем, нито данъци. Това, което наричат "българска армия" е наемен корпус, който се праща пушечно месо на основание на чужди прищявки и интереси. И всичко това стана пак без никой да пита народа.
Вкараха държавата ни в поредния пакт - никакъв референдум;
Влизаме в ЕС пак ей така и ни питат също толкова, колкото комунистите ни да ни питаха едно време дали искаме да станем шестнадесета република на Съюза (и тогава така му викахме).
Затова ,мили хора, и да гласувате, и да не гласувате, ще правят с вас каквото си поискат - не очаквайте някога нещо да зависи от вашето мнение.



Гласувай:
0



1. patilan - Нищо лично, нищо лошо!!
04.10.2006 08:51
Какво да ти кажа, ще си останеш от обикновените хора, самоосъдил си се!
Мислиш обикновено, което означава абсолютно неинформирано ('Обикновено се информирам от обикновените хора'!!!), ще получаваш обикновена заплата, ще живееш обикновен живот, т.е. никакъв. ще се чувстваш прецакан точно като обикновените хора, няма да гласуваш защото не виждаш смисъл, точно като обикновените хора.
Не виждаш смисъл в нищо, краен песимист, точно като обикновените хора.
Как и защо нямя да обяснявам, защото нямя и смисъл, не че нямя да ме разбереш, напротив, няма да ти обясня защото може и да ме разбереш. Ще разбереш, че ще се чувстваш още по неприятно, че цените ще растат по-бързо от доходите. Може дори да разбереш, че не само че това е напълно нормално, но това е и единственият начин.
Но от това няма да ти стане по-добре, защото ще разбереш също че всичко ще стане за сметка на обикновените хора, т. е. за твоя сметка.
Единственото което нямя да разбереш е че си свободен, че единствено ти си решил да бъдеш обикновен , ти си решил да 'Обикновено се информирам от обикновените хора', но това е друга и твърде дълга тема.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409895
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704