Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2006 00:04 - Европейската перспектива е нещо като априлската линия
Автор: kalinvv Категория: Политика   
Прочетен: 2065 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 16.11.2006 00:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Влязох в супермаркета и забелязах, че сме тръгнали към Евросъюза. Тоест - по-зле става. Цените са се вдигнали - къде с 10, къде с 20, къде с 30%. А ние така или иначе, щом има съюзи покрай нас, все гледаме да сме вътре, за да не вземе да се окаже, че сме отвън. Тройния съюз - давай!
Съветски съюз - давай!
Варшавски договор - давай!
НАТО - давай!
ЕС - давай!
Важното е да сме вътре и не ни се разминава да сме все вътре, ама само в хазартния смисъл на думата.
Ех, наивен и с робски манталитет е българинът! Ако за един циганин трябва кебапче, за българин стигат и само благи приказки, за да бъде подлъган.
Щастливи сме, че ще ни взимат в Европейския съюз. Може да влезем като слуги, но важното е, че сме там, пък за какво им трябваме, няма значение. Медиите повтарят, че сме щастливи от европейската перспектива. Истината е обаче, че сме толкова щастливи от влизането ни в Европа, колкото ни е правила щастливи и априлската линия, ако някой днес въобще си спомня за нея.
Скъпи българи, бъдещи "европейци",
Никак не ми е драго да ви кажа, че светлото европейско бъдеще е просто въздух под налягане с определена миризма.
Казаха ли ни, че всъщност след влизането ни в ЕС години наред няма да има особено подобрение?
Нещо повече - цените отначало ще се вдигнат с по-висок темп от повишаването на заплатите, и ще се окаже, че като "европейци" ще се окажем по-бедни, отколкото преди това. Поне това вече се е случило в тези страни, които влязоха преди нас.
Казаха ли ни, че голяма част от малките и средни български фирми ще фалират или ще бъдат погълнати от западноевропейските концерни? Именно това е целта - ЕС няма нужда от мощен български бизнес сектор, който да е конкурентен на западните фирми. ЕС има нужда от евтина работна ръка, понеже развитите европейски страни са притиснати от конкуренцията на евтина китайска и тайванска стока, която успява да ги измести от пазара. На ЕС не и трябват нови равноправни членки. Трябват работници на плантациите. Само че, неоколониализмът не предполага официално завладяване. Всичко вече става "доброволно".
Те - така наречените политици - искат от нас да гласуваме. Около избори винаги се срещат с народа. Но когато трябва да се вземе решение, което вероятно определя съдбата на народа ни за поколения напред, никой не ви пита.
Някой задава ли си въпроса защо американскят контингент в България има повече права от кое да е съсловие български граждани - не могат да бъдат съдени при престъпление, не плащат данъци, не плащат наем.
Някой ще тропне ли по масата и ще каже ли: "И аз искам така!"?
Някой пита ли, защо държавата е много по-загрижена за чуждестранните инвестиции, отколкото за българските граждани, които имат частен бизнес?
Никой няма да попита, защото бавно но сигурно всички разбираме, че вече нищо не зависи от нас. image


Тагове:   линия,   перспектива,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lemonpie - Не се притеснявай,
16.11.2006 07:11
нали си забелязал, че всички съюзи, в които сме участвали, са се разпаднали :)))
цитирай
2. анонимен - Prav si
16.11.2006 16:31
Absoliutno si prav. Targovtsite sa nato4ili bradvite i dori ne iz4akaha parvi ianuari i ve4e zapo4naha da naduvat tsenite na stokite. V Burgas vinagi e bilo mnogo skapo, no kato e sega nikoga ne e bilo. I shte stava vse po-strashno...Dokato ne ni sma4kat!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409286
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704