Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2006 16:39 - Евросъюзът - донор или паразит за България
Автор: kalinvv Категория: Политика   
Прочетен: 1709 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.08.2007 18:27


imageimageДругарят Георги Димитров казваше, че дружбата със Съветския съюз е като въздуха и водата за всяко живо същество. Нашите политици смятат, че дружбата с Европейският съюз е дори по-важна. Ето последните новини:

С голямо мнозинство Европейският парламент прие доклада на Джефри ван Орден за България. В доклада обаче не влязоха предложенията за гъвкав подход за датата на затваряне на блокове 3 и 4 на АЕЦ “Козлодуй“ и за признаване на македонско малцинство у нас. Евродепутатите приеха текст, в който се казва, че България трябва да спази договорените срокове за затваряне на двата реактора, а Еврокомисията на свой ред да изпълни ангажиментите си за финансово компенсиране на страната.  Така гласуван, текстът е в съзвучие с позицията на Еврокомисията, която също смята, че договорените срокове за затваряне на 3-ти и 4-ти блок трябва да се спазват.

Митът за щедростта на Европа
Общоприетото мнение, застъпвано в медиите е, че ЕС постоянно налива пари в България и иска да ни помогне да се оправим.
Народът ни обаче не е информиран, че още тази година има да плащаме данък от 650 милиона лева. Още след влизането ни, ще бъдат затворени много български предприятия, защото не отговарят на еврокритериите. На пръв поглед това означава модернизация на индустрията ни, и би било положително явление, ако не водеше до загиването на все още немощния роден бизнес. Това ще доведе до вдигане на цените на всички стоки. Крайната точка на този процес е колонизация - българинът ще бъде слуга в собствената си държава. Той ще работи за западноевропейски концерни, но на 7-10 пъти по-ниска заплата, отколкото в държавите-метрополии.

Митът за равноправието
Според пропагандата, България ще придобие пълнопоравно членство в ЕС. Всички вече знаем, че това не е истина. Българинът няма право да участва в конкурентна борба на европейския трудов пазар. Най-значимите трудови пазари ще бъдат затворени за нас. За сметка на това гражданите на западноевропейските държави ще бъдат привилегировани на територията на собствената ни държава.

Митът за светлата перспектива
Според пропагандата след влизането ни в Ес, ни очаква незабавно и несимволично увеличаване на доходите на българина. Истината е обаче, че покупателната през първите години няма да се подобри изобщо. Напротив - след влизането ни в ЕС цените на хранителните продукти, електроуредите, и не на последно място на енергията ще се покачат, без това да бъде компенсирано с повишаване на доходите. Българите ще купуват по европейски цени, но няма да взимат европейски заплати. Обещават ни до 25 години нашите доходи да са сравними с тези в метрополиите. За момента обаче разликата между техните и нашите доходи не само че не намалява, а продължава да расте.

Съсипването на последния силен сектор от икономиката ни
След промените България загуби позиции на всички пазари, на които имаше значимо присъствие. Последният икономически сектор, в който продължавахме да имаме значимо присъствие беше енергетиката. С последното решение на Евросъюза е ударен един от най-важните сектори в българската икономика. България от водещ износител на енергия за региона се превърна в държава, изправена пред енергийна криза. Изграждането на АЕЦ Белене се бави и изобщо е под въпрос, а при евентуално застудяване през януари, нищо чудно да се наложи режим на тока. Вместо поредното светло бъдеще, ще трябва да си припомняме мрачните вечери на свещи от преди 20-тина години.

Българинът влиза в поредния пакт отново със "свалени гащи". Приемаме всички изисквания на поредния "голям брат", без самите ние да поставим никакви изисквания. Това може да бъде определено единствено като капитулация, и то без да е имало война.
Политическата позиция на България за съжаление не може дори да бъде определено като проституция. Проститутката не се отдава безвъзмездно. Страната ни просто е предадена.


Тагове:   България,   донор,   Паразит,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409253
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704