Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2006 22:32 - За Кадафи, Саддам, Буш, Романо Проди и всичките ни съюзници
Автор: kalinvv Категория: Политика   
Прочетен: 5533 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 29.12.2006 14:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Драги европейци, ето че пак пак осъдиха медиците ни, осъдиха и Саддам Хюсеин (което слабо ни интересува), а освен това сме и на прага на Европейския съюз. Тук смятам да съчетая тези три събития в един ред на мисли, колкото и шизофренно да изглежда. Ето една скорошна снимка: image

Романо Проди всъщност е човекът в ЕС, който има най-силно влияние върху Кадафи. Либия преди Втората световна война е италианска колония и Италия традиционно има влияние там. Още повече - Проди е социалист, а Кадафи традиционно симпатизира на социалистите. Дори преди време Джамахирията се наричаше “социалистическа”.

Наскоро Кадафи и Проди си размениха любезности по време на приятелско посещение на италианския премиер. Прегърнаха се, целунаха се и си направиха снимки, на които не пропуснаха да демонстрират добрите си отношения. Разбира се, Проди повдигнал въпроса за медиците ни, а Муамар Кадафи го уверил в пълното спазване на законите по делото срещу българските медици. И дотук.

Не е ясно обаче какви са тези закони, при които българките и палестинският лекар са арестувани вече толкова време без обективно доказана вина и изобщо що за закони са действащите в Либия. Проди обаче останал удовлетворен от отговора на Кадафи и вероятно не е задавал повече въпроси.

За дългия период, в който медиците ни са затворени, няколко европейски високопоставени лица приятелски посетиха Либия. През това време и големият ни задокеански Съюзник не пропусна да затопли отношенията си с Либия, а ние не пропуснахме да подарим на Съюзника две от нашите военни бази, както и да им изпратим наше пушечно месо за Ирак. Неведнъж съм подчертавал, че не става дума за съюзничество, а за верноподанничество и това е само едно от доказатекствата за това.

Нека сега да намеся и Саддам. Той беше издигнат и подкрепян от нашите могъщи съюзници САЩ и Западна Европа. Неговата функция поначало беше да служи за защитна стена срещу ислямската революция, която заплашваше да залее целия арабски свят. Години наред беше активно подпомаган във войната с Иран. Той ръководеше светски режим, за разлика от тези в Иран , Кувейт и Саудитска арабия, които са основани на Шериата. След войната обаче направи фаталната грешка да посегне на Кувейт, а това е държава, без чиито нефт американската икономика би колабирала. Съответно САЩ веднага се намесиха и бързо върнаха властта на феодалната династия, която и до днес по средновековен начин управлява Кувейт. Тази династия е тотално изостанала от цивилизацията,  по-деспотична и по-ислямистка е от режима в Иран, но затова пък е доста послушна и на нея може да се разчита да се грижи за енергийните нужди на Съюзника. А по-отдавнашният съюзник Саддам Хюсеин в един момент се оказа непотребен и е в реда на нещата да бъде ликвидиран.

Осъждането на смърт на диктатора вероятно означава и скорошно постепенно оттегляне на американските войски от Ирак. След като намесата им обективно погледнато се оказа грандиозен провал, единственият изход е да напуснат потъналата в хаос страна, като преди това се застраховат срещу възможно връщане на диктатора на власт.След това ще оставят марионетното си правителство, което няма да има потенциала да издържи по-дълго, отколкото да кажем Наджибула, след като руснаците напуснаха Афганистан.

Естествено, Големият демократичен съюзник не протестира, че процесът е проведен при натиск без наличие на независима съдебна система и е издадена присъда, която никак не се вписва в демократичните норми на 21-ви век - смърт чрез обесване. Обещанията за нов демократичен Ирак се сринаха и тази присъда и този процес са пример за това. А нашите войници остават в Ирак, американските войници остават тук, а медицинските ни сестри остават в Либия.

Честита Нова година!

P.S>image А това е Саддам във времето, когато бяха приятели с американския президент. На снимката - приятелско ръкостискане с Доналд Ръмсфелд - тогава пратеник на президента Рейган.


Тагове:   Кадафи,   Съюзници,


Гласувай:
0



1. sangreal - Не претендирам, че съм много на &...
28.12.2006 23:01
Не претендирам, че съм много на "ти" с политиката, но съм чувал, че според един американски автор, забравих му името. САЩ са нахлули в Ирак (става дума за последния конфликт с Ирак, не по времето на Пустина буря) заради скандал между фамилия Буш (за която се знае че е един от най- големите вносители на петрол в САЩ) и фамилия Хюсеин.
цитирай
2. outfaced - sangreal
28.12.2006 23:34
не си разбрал съвсем ... не е за Хюсеин а Бин Ладен :)
и не е това причината ... просто се раздуха факта за връзка на двете фамилии, но пропускаха друг факт, че Бин Ладен се е отказал от фамилиятя си и е скъсал всякакви връзки с тях много отдавна.
цитирай
3. gantree - пфу
28.12.2006 23:57
много лъжеш, човече; то бива, бива, ама може ли такова безобразие ...
цитирай
4. kalinvv - re:пфу
29.12.2006 00:11
е хубаво де, аргументирай се. Аз се аргументирах, а твоя основен аргумент е "пфу"
цитирай
5. анонимен - оо сега пък и лъжи и безобразие е я си ...
29.12.2006 00:14
оо сега пък и лъжи и безобразие е я си кажи за лъжите че да си побъбрим.
цитирай
6. gantree - не наричай лъжите си "аргументи"
29.12.2006 00:40
1. Нека сега да намеся и Саддам. Той беше издигнат и подкрепян от нашите могъщи съюзници САЩ и Западна Европа ...;

2. Проди ... останал удовлетворен от отговора на Кадафи и вероятно не е задавал повече въпроси.

3. осъдиха и Саддам Хюсеин (което слабо ни интересува) ...;

4. ние не пропуснахме да подарим на Съюзника две от нашите военни бази, както и да им изпратим наше пушечно месо за Ирак. Неведнъж съм подчертавал, че не става дума за съюзничество, а за верноподанничество и това е само едно от доказатекствата за това.;

5. Кувейт, а това е държава, без чиито нефт американската икономика би колабирала.;

6. Тази династия е тотално изостанала от цивилизацията, по-деспотична и по-ислямистка е от режима в Иран ...;

...

няма да цитирам повече от лъжите и глупостите ти; толкова си абсурден и нелеп, че чак думи нямам; дори и възможността ти да дращиш лъжите си тук е благодарение на онова, което американците са направили И за теб.
цитирай
7. анонимен - смятам че афтора е прав и нещата к...
29.12.2006 11:15
смятам че афтора е прав и нещата които показваш като лъжи сами по себе си са просто истина това че нежелаеш да вярваш в тях си е твое право - правото или на лъжеца или на наивника прознавам ти това право носисиго гордо и в двата случая фактите не са на твоя страна.дори афтора или който и да е друг да предложат доказателства за например , че Саддам е американско мекере през повечето време (например през войната с Иран след като иранците изхвърлиха американците от страната си) ти няма да ги приемеш надявам се да иамш поне материални дивиденти от това защото други просто няма да имаш :) поздрави
цитирай
8. nakom - Абе какво искате от американците
29.12.2006 11:41
тяхна е армията , техен е най-големия пазар в света (мечта за всички страни) , най-голямата икономика -също , страна номер 1 са в момента както и да ги погледнеш.Ще правят каквото си искат и ще е трудно да си намерят реален противник.Обслужват си интересите.Справедливост и доброта там не виреят.А що опира до Либия и Италия - ей сега Проди ще загърби един огромен източник на петрол до самите си порти при положение че се очертава енергийна криза в световен мащаб.Става и ляга с мисълта за нашите медицински сестри - и сън не го хваща даже.Спомням си един случай - когато Екатерина Велика конфискува златните мини на фамилията Демидови (самозабравили се в алчността и богатството си) , изпратените чиновници за да се докопат по скоро до контрола над мината и да започнат грабежа (без съмнение изгоден и за тях) , отприщват някакъв бент и съвсем съзнателно издавят към 300 крепостни работещи в мината.Та на тоя фон - нашите сестри и либийския петрол.
цитирай
9. анонимен - "АФтора" на седмия к...
29.12.2006 11:53
"АФтора" на седмия коментар, ти трябва да се върнеш в първи клас, а не да ми нищиш политика...
цитирай
10. анонимен - е, да правилно май правописа ми е за ...
29.12.2006 12:14
е, да правилно май правописа ми е за първи клас но това не променя нещатат ако така ще оборваш то ок оборен съм и браво :) самоче не няма как да стане и с моя правопис и без негу нъл нещата си остават такива каквито са си а не по различни:)
цитирай
11. kalinvv - Пенчо бре, чети!
29.12.2006 12:23
1. Нека сега да намеся и Саддам. Той беше издигнат и подкрепян от нашите могъщи съюзници САЩ и Западна Европа ...;

А кой подкрепяше Саддам? Малко са ти историческите познания. Преди ислямската революция в Иран голяма част от Близкия изток свят е под европейско влияние. Ислямската революция от 1979г. заплашва да се разпространи бързо и да залее арабския свят. Саддам започва войната не с руско, а със произведено на Запад оръжие. Войната започва още през 1980 - една година след революцията. Флиртовете на Саддам с руснаците са от по-късна дата.
Пропускам втора и трета точка, защото не мога да разгадая какви възражения имаш.
4. ние не пропуснахме да подарим на Съюзника две от нашите военни бази, както и да им изпратим наше пушечно месо за Ирак. Неведнъж съм подчертавал, че не става дума за съюзничество, а за верноподанничество и това е само едно от доказатекствата за това.;
Базите са предоставени безвъзмездно - и това ли не знаеш? Американците не плащат и долар наем, на всичкото отгоре доставките до базите са освободени от данъци. Искам и аз да не плащам данъци, но в родната ми държава това се позволява само за американците.
5. Кувейт, а това е държава, без чиито нефт американската икономика би колабирала.;
САЩ нямат достатъчно запаси от нефт и разчитат на доставките от Кувейт и Саудитска Арабия - това не го ли знаеш?
6. Тази династия е тотално изостанала от цивилизацията, по-деспотична и по-ислямистка е от режима в Иран ...;
Че съществува ли опция една абсолютна монархия да не се счита за изостанала? Ако не ти е известно, там религиозният закон - Шериата стои над светския. Ако те спипат с бутилка алкохол, те чака смъртно наказание. Все пак там работят немалко българи - намери си някой и го питай, като не вярваш. Ако в Иран жените ходят са шамии (нещо като забрадки), но е разрешено да карат автомобил, в Кувейт жените са тотално забулени и нямат право дори да управляват лека кола.
Какво повече искаш. Чети, интересувай се и тогава пиши!
цитирай
12. анонимен - абсолютно дъ ! но все пак смяташли че ...
29.12.2006 12:32
абсолютно дъ ! но все пак смяташли че каквито и доводи да дадеш те ще бъдат приети просто така .обвиненията към това което си писал се е само гаргара .колкото до базите всеки знае (който иска да знае)че всичката храна и останали неща се доставят от Америка и тук бизнес няма да има с тях даже и домати няма да си купят - а грешка ще има сперма за пронститутките около базите това е съгурно.
цитирай
13. kalinvv - Ако не вярваш че Саддам някога беше приятел със Запада
29.12.2006 13:41
Ето ти един линк:
http://wapphon.hit.bg/pic/Saddam-Donald.jpg
За съжаление, системата не мио позволява да го направя активен, но кликни там и ще видиш Саддам в дружеско ръкостискане с Доналд Ръмсфелд, който тогава е специален пратеник на Рейган. Все пак става дума за вече далечната 1983г., когато Саддам не е предполагал какво ще се случи по-нататук
цитирай
14. gantree - до Пенчо
29.12.2006 14:07
много, много са ти плоски манипулациите, Калине :)

• Саддам бил започнал война с американско оръжие, тоест - отговорни за престъпленията му са американците, защото видите ли, оръжието е американско - хахах, браво на желязната ти аргументация, която започва и свършва тук :)))
колкото и да се опитваш да пришиеш на американците отговорността за хилядите извършени престъпления от Саддам Хюсеин - не успяваш, за твое най-голямо съжаление; и ще ти кажа защо не успяваш - защото си повърхностен и елементарен, каквито всъщност са всички марксисти като теб.

• за американските военни бази у нас - това е кажи-речи най-хубавото в чисто политически план, случило се през изминаващата година у нас; много ми е драго, като гледам изкривените от безсилие при вида на този факт физиономии на руснаците, както и тези, на нашенските повърхностни и елементарни марксисти.

• за Кувейт - операцията на САЩ в Кувейт през 1991-ва беше в изпълнение на резолюция на ООН, тоест - с изричен мандат на ООН, който беше спазен до последния детайл от страна на американците; да приписваш в този случай на ООН едва ли не грижа за икономическите интереси на САЩ - това е нещо, което наистина ме разсмива; както вече ти споменах - ти си наистина много повърхностен и елементарен;

• за изостаналостта на Кувейт - не можах да ти схвана хаотичната мисъл; Кувейт е една от най-богатите страни в региона; ако си седнал да ги съдиш от гледна точка на християнската цивилизация - е, тогава ти пожелавам успех;
цитирай
15. gantree - и още нещо
29.12.2006 14:22
бих искал да добавя и още нещо по повод на лъжите ти по темата с оръжието, с което Саддам Хюсеин се е въоръжавал - от какво се състои външният дълг на Ирак към България, който е в размер, най-грубо казано, на около три милиарда долара - от неразплатени "военни доставки";
тоест - Саддам Хюсеин дължи на България три милиарда долара за доставено от България оръжие на режима му;

не мисля повече да се занимавам с лъжите ти;
като има будали да ти вярват - лъжи ги, блогът си е твой, съвестта - също;
поздрави
цитирай
16. gantree - по повод поправката ти
29.12.2006 14:27
http://www.bgold-books.com/viewbook?book_id=3956&group_id=99

да видиш какво е "дружеско ръкостискане" :))
цитирай
17. анонимен - незнам на гантрии какво му е смешно ...
29.12.2006 14:29
незнам на гантрии какво му е смешно но положително или не е в час или си има определени причини да не е в час пук и надявам се автора да е разбрал че няма смисъл да му обяснява каквото и да е било приказки с приказки не се уборват а колкото до това каво споменава гантри има една малка частица дето се дъни в опитите си да "убори "ок ако мерим с нашия грешен аршин за правата в Кувейт как тогава се вмвства американския аршин когато тругва да демократизира разни държави като Ирак или Афганистан и то с война.Готино е когато доведеш демокрацията в Ирак със сила но е различно при Саудитска Арабия и Кувейт то на тях не им трябва защото са послушни а?:) разсмиваш ме гантрии дано поне позицията ти носи материални дивиденти щото други няма да имаш :)))))) а колкото до"марксистите" тик едвали ги има в истинския смисъл на думата .Той марксизма за жалост или щастие вече не доминира в Европа но икономистите дори и на запад немогат напулно да го отрекът и още го изучават.ЩО ли?
цитирай
18. kalinvv - Пенчо не чете
29.12.2006 15:17
• Да, Саддам до преди инвазията в Кувейт е активно подкрепян от Запада. И Запада до тогава не забелязва репресиите му, както сега си затваря очите пред разправата с инакомислещите в Саудитската и Кувейтската монархии.
• Саддам Хюсеин носи отговорност за своите престъпления, а американците - за стотиците хиляди жертви след тяхната безсмислена последна инвазия. При всички случаи може би само Пол Пот е в състояние да се конкурира по брой убити мирни жители с САЩ.
• "за американските военни бази у нас - това е кажи-речи най-хубавото в чисто политически план" След като може да наречеш трайното настаняване на чужда армия на българска територия "най-хубавото", то за теб вероятно ще е гордост, ако бъдеш обявен национален предател.
• Това че, операцията в Кувейт беше в изпълнение на резолюция на ООН, не означава че не обслужва американските икономически интереси, но твойто чернобяло мислене едва ли може да схване това.
• "за изостаналостта на Кувейт - не можах да ти схвана хаотичната мисъл; Кувейт е една от най-богатите страни в региона;" - ами то според теб вероятно и интелектуалната изостаналост не е вид изостаналост, щом има какво да се яде...
цитирай
19. анонимен - Май от всичко разбирате :-)
03.01.2007 16:00
Много ви е беден живота на емоции май г-н Василев , че си ги създавате с писанена дневник в нета . Нещо като вербален ексбиционизъм . Вие е сте като проф. Вучков от телевизия Скат . Е по- млад разбира се. Имате хубави стихове все пак , но кой ли чете поезия сега .
цитирай
20. kalinvv - Вербалният есхибиционизъм
03.01.2007 16:45
Точно е казано - блогирането е нещо такова. Тук е пълно с вербални есхибиционисти, които разголват душата си. Аз не съм от крайните форми - случва ми се средно веднъж седмично, но тук има и такива, които си показват оная работа (душата де) по три пъти дневно. Колкото до сравнението с Вучков - мисля, че е неуместно. Аз си падам по по-лаконичните форми на изразяване. Единственото нещо, надвишаващо три машиносписни страници, което съм писал през живота си май е дипломната ми работа. За друго не се сещам. А животът ми никак не е беден на емоции, но са предимно отрицателни напоследък.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 410109
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704