Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2007 13:16 - Промени ли се нещо?
Автор: kalinvv Категория: Политика   
Прочетен: 9035 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди вече 18 години побързахме да се оставим да ни носи вятъра на промяната и сега мнозина разбираме, че наистина сме били в състоянието, което народът нарича “вятър ги вее на бял кон”. Трябваше да минат години, за да разберем, че нищо не се е променило и обезумели подходихме с надеждата, че “Европа ще ни оправи”. Но ние сме жилаво племе, с което никой никога в не е успял да се пребори.

Преди ни управляваха “комунистите”. В последните години, виждайки, че има нужда от трансформации, те произведоха “десидентите”, които трябваше да осъществят прехода и да изиграят ролята на опозиция, прикривайки разграбването на държавата. Доживяхме времето, когато най-върлият антикомунист е преподавателят по политикономия Иван Костов. Нищо отгоре не се промени, няма надежда да се промени, и затова стереотипите останаха същите.

Има една служба, която познаваме като ГДБОП - хората с черните качулки. Нейната функция, както личи от името и, е да се бори с организираната престъпност. Това са мъже със завидна физическа подготовка, обучени да се справят с хора и ситуации, срещу които ние, обикновените и беззащитни хора не можем да направим каквото и да е. Срещу кого обаче ги изпращат?

Софтуерните пирати
Това понятие е малко (или повече) относително. В България най-разпространената операционна система е Windows. Всеки, който я използва, без да си я е купил, си е чиста проба “пират”. По тази логика ГДБOП би трябвало да арестува поне половината български народ, но не би… Просто няма как. Затова арестува хора, които споделят филми и емпетройки. Вероятно поради липса на друга организирана престъпност, службата проведе няколко показни акции срещу няколко момчета, едва навършили пълнолетие, които се оказаха софтуерни топмафиоти.

Слепият български гражданин Виктор Любенов
Виктор Любенов е сляп, но използва компютър и редактира сайт за слепи www.bezmonitor.com. Слепите хора естествено нямат зрение, но отдавна са измислени средства да използват пълноценно новите технологии. Сайтът на В. Любенов може да бъде отворен и с обикновен браузер, но той е пригоден преди всичко за незрящи. Там той освен всичко, е качил и приказките на Ангел Каралийчев. С това си действие се присъединил към организираната престъпност и станал обект за разработка на ГДБOП. Държавата се оказва, че е продала правата върху приказките на българския класик на немската групировка Вестдойче Алгемайне Цайтунг и всеки, който си позволи да публикува приказка на Каралийчев в сайта си, може да бъде подведен под отговорност. За този случай вече споменах, така че ще спра до тук, още повече че има и специален блог, посветен на проблема.

Странджа
Във връзка с незаконното застрояване на природния парк Странджа държавата прояви бездействие, а група млади хора излязоха да протестират. Протестите им също не бяха особено законни - изразяваха се в спиране на движението на ключови места в София. Държавата обаче не се зае със спиране на незаконното строителство, а взе спешни мерки срещу младежите. Беше упражнен натиск където трябва и сайта на протеста savestrandja.hit.bg беше принудително спрян и се наложи да се премести на друг адрес. Оказа се, че натиск е оказван и върху известни блогъри. Авторът на блога оptimiced.com е бил привикан в ГДБOП и е бил принуден да направи следното:

 

“Подписах “Протокол за предупреждение” вчера, който ме информира и предупреждава, че трябва да се въздържам на личния ми блог от цитиране на други източници на информация (и копиране на текст от тези източници - в случая се визира сайтът http://savestrandja.hit.bg, с настоящ адрес http://savestrandja.ludost.net), когато става въпрос за възможно нарушаване на закона, а именно, организиране на неразрешени граждански протести” (източник).

Оказва се че срещу авторът на Optimiced е водено “компютърно-мрежово разследване”. След като са се уверили, че сайтът не е хостван в България и не могат да притиснат съответната хостинг компания, те са решили да притиснат самия автор на блога, който е имал неблагоразумието да пише неанонимно. По същото време и аз публикувах в двата си блога същата информация за протестите, но слава Богу, моите блогове не са толкова популярни и не са попаднали в полезрението на службите.

Трудно ми е да намеря думи, с които да поставя логически завършек на изписаното дотук. Какво се е променило в България? Кои са истинските престъпници в държавата? Какви трябва да са реалните функции на служби като ГДБOП? Това са въпроси, които звучат съвсем риторично, тоест - на които всички знаем отговора.




Гласувай:
0



1. klimbo - Няма промяна.
12.08.2007 14:20
Нищо не се е променило. Вярвай ми. Комунизма си върлува с пълна сила из България. Превърнал се е, дори в олигархия. Не е нормална държава, в която 5% са свръх богати (внуци и други роднини на комунисти), а останалите 95% да се чудят, как да се оправят. Моят блог също го следят тия простаци от ГДБОП. То се е видяло, че ще се махам от БГ, но скъпо ще си платят децата им на тия комсомолци за това. Един сантиметър моя земя няма да им оставя току така.
цитирай
2. анонимен - Променило се е отношението ти
12.08.2007 15:17
Народонаселението обаче е на село. Прибира зимнина, за да не гладува. Като мине слагането на буркани през есента, ще се върне, ще включи СКАТ, обърне някой парцал където медийните мелези са го пошокирали и ще си каже - всичко е наред и ще иде да пусне една бюлетина за Доган..евентуално Сегрей, ако дотогава някой не ги е отстрелял.

Всичко си тече по ДС сценарии.
цитирай
3. gantree -
12.08.2007 17:46
Иавон Костов не е бил "преподавател по политикономия"


"Извадки от досието на Иван Костов

...

Разследвали го над 9 пъти за антикомунистическа дейност

Обвиняват го в антиживковизъм и модернизъм
Агенти подслушват дома и телефона му

В Шести отдел на Държавна сигурност постъпват агентурни данни от агент “Галя” и довереното лице “Толев” срещу главния асистент в катедра “Политикономия” Иван Йорданов Костов. Това става повод на 4 март 1983 ДС-VІ-отдел да направят предложение за завеждането на дело за оперативна проверка /ДОП/ срещу него.

За да бъде гарантирана ефикасността на операцията ДС разработва детайлизирана стратегия. Разграфена в девет пункта. Те предвиждат да се направят тайни обиски в дома и в кабинета на Костов. Да се организира за 20 дни подслушване на жилището му, така че да се установи какво и с кои лица разговаря събират “сведения” и от неговите колеги.
Архивите показват, че в досието на Костов е трупана информация за разговорите, чрез които оперативния работник по делото е набирал интересуващите го данни от научните дейци в съответните висши учебни заведения. Анализът на тези документи е допълнително свидетелство, както за технологията на изнудване и насилие, упражнявани от ДС, така и за атмосферата на взаимно дебнене, подлост, клеветничество и лъже професионализъм, разяла отвътре научните и културни среди на социалистическа България.
При изпълнение на плана за проверка на Костов обаче оперативният работник на Държавна сигурност научава от неговия колега Иван Гаврилов, че “ако на партийната група се постави въпросът за приемането на Костов в БКП, към което се стремял ръководителят на катедрата Алекси Алексиев, той щял да се изкаже най-остро против”.

Разпространява се и друга клевета срещу Костов – че като преподавател бил хвалил социалистическата икономика. Агентурните данни на Държавна сигурност показват обаче точно обратното. Оперативният работник, разследвал Костов, докладва, че........... “Костов дава негативна оценка на новия икономически подход и в научните му разработки има антикомунистически постановки”.

..."

http://www.sedembg.com/164/page11.htm
цитирай
4. анонимен - Бе стига си чел агиттаблата
12.08.2007 19:17
Другарят Костов е преподавател, макар само асистент по политикономия, Другарката Елена Костова по това време е партийна секретарка. Типично номенклатурно семейство, макар от нисък ранг. Функцията на другаря Костов в катедрата са били да промива мозъците на младите икономисти. А нищо чудно по време на перестройката да се е изказал негативно във връзка с "ревизионистичния" указ 56 за стопанската дейност, понеже подкопава темелите на комунизма. Костов е типичен случай на внедрен човек. Досиетата са вече толкова ровени и преработвани, че е много трудно да се каже какво е писало в тях, какво е махнато и какво е дописано.
цитирай
5. ivoberov - Политикономия - тоест политическа ...
13.08.2007 02:50
Политикономия - тоест политическа икономия се изучава във всички икономически университети по света. Костов е би преследван от ДС тъкмо защото не е промивал мозъци.
Но те въпреки това са си достатъчно промити, както се вижда от писанието и анонимния коментар.
цитирай
6. анонимен - paranormala
13.08.2007 08:16
Politikonomiya se uchi samo v glavite na ******.
Za da ne buda golosloven vi publikuvav programata na edin ot top universitetite v Canada-Schulich School of Business. Koyto iska ot liderite na sinyata i chervenata partii moje da kandidatstva tam i mu pojelavam da vzeme pone edin izpit. Kakto vinagi chukcha ne e chitatel, a pisatel, dori i jurnalist.


MBA 1 CORE COURSES



ACTG 5100 3.00
Financial Accounting for Managers

ACTG 5210 1.50
Management Accounting

ECON 5100 3.00
The Economic Environment of Business

FINE 5200 3.00
Managerial Finance

MGMT 5150 3.00
Skills for Leadership and Governance

MGMT 5250 3.00
Managing in a Contemporary Context

OMIS 5110 1.50
Information Systems

OMIS 5120 1.50
Quantitative Methods

OMIS 5210 1.50
Operations Management

MKTG 5200 3.00
Marketing Management

OBIR 5100 3.00
Organizational Behaviour

MBA 2

MBA 2 CORE COURSES


MGMT 6090 0.00
Strategy Field Study Formation

MGMT 6100 3.00
Strategy Field Study (two terms)




SGMT 6000 3.00
Strategic Management

sDs ne beshe nikakva alternativa na BSP.sDS e chast ot BKP. Fakti:
1. Vkarani v zatvora chlenove na kabineta Jean Videnov- 0(nula).
2. Vuzpolzvali se ot privatizaciyata prez vremeto na sinyoto upravlenie - sincheta na bivshi cherveni velichiya!
3. Boli me glavata da se zanimavam s mijiturki i vi ostavyam da si pravite sami izvodite! Koyto vyarva na takiva kato bosh i Ivo si zaslujava sudbata!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 410025
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704