Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2009 01:28 - Политическото харакири на Зелените
Автор: kalinvv Категория: Политика   
Прочетен: 6443 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 17.06.2009 02:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В предни постове ентусиазирано подкрепих “политическото кръщение” на партия Зелените.

За съжаление сякаш нямаше как да не се сблъскаме с незрялостта на тези млади хора. когато си идеалист, е много лесно да бъдеш подведен. Някой да използва незрялостта ти за свои цели и да те погребе, като се издигне, стъпвайки върху надгробния ти камък.

Знаем, че гей-движенията търсят политически лобизъм. Като дял са твърде малко, за да имат своя партия, въпреки твърденията им, че до една пета от хората били хомосексуални в една или друга степен.

За съжаление трябва да констатирам, че младите (и наистина чистосърдечни) хора от партия Зелените бяха подведени от гей-организациите да се включат в техните кампании. Официалният сайт на партия Зелените заяви солидарнистта си с т.нар. Rainbow Friendship София 2009, което е ни повече, ни по-малко гей-парада.

Както някой (не съм аз) коментира в сайта им, това беше политическото им харакири. Това е мощен аргумент нормалните хора в България да не гласуват за тях.

Проява на крайна незрялост е преди да си заявил твърда позиция върху ред теми, касаещи фокуса на партията, да заемаш скандални позиции по въпроси, които са оф топик.

Както написах в коментар, гейовете имат права. Те могат да заемат всяка длъжност, която заема здрав човек, могат да гласуват, да имат бизнес. Това, че не искаме да ПАРАДират педерастията си е по подобни причини, поради които например не искаме да слушаме чалга в обществения транспорт. Ако някой е извратен, уважавам правото му да си е такъв (И ДЪРЖА НИКОЙ ДА НЕ МУ ОГРАНИЧАВА ТОВА ПРАВО!) до момента, в който не започне да ми тика извратеността си пред носа и очите ми.
Знам, че някой може да възрази, че европейските зелени заемали подобни позиции. То става като "видяла жабата как подковават коня и тя вдигнала крак". Европейските зелени може да се занимават с какви ли не проблеми. В страна, в която на изсичането на дори едно дърво се гледа с отвращение, съм съгласен, че зелените няма вече с какво да се занимават освен със спирането на АЕЦ, Глобалното затопляне и правата на хомосексуалистите примерно (не че са без права). Тук когато спрем хищническото отношение към природата, каквото в ЕС не са виждали, може ние(макар че не съм член на тази партия), Зелените , да се занимаем и с правата на разните там.
С това не оттеглям подкрепата си към Зелените, но наистина енусиазмът ми се охлади. Вече съвсем не съм сигурен дали ще гласувам на следващите избори.

Панаирът впрочем стана пълен. След като Зелените подпрепиха гейовете, и гейовете подкрепиха Зелените. Трябва обаче да са наясно, че превърнат партията си в съсловна организация на ЛГТБ, не само аз, а куп нормални привърженици ще оттелят подкрепата си и влизането на Зелените в политиката просто няма да се състои за ОГРОМНО мое съжаление. Както вече се вижда, БГО "Джемини" вече възприема Зелените като свое политическо представителство. От това Зелените само ще загубят гласове. Жалко е ако някой ги е излъгал, че в България има десетки хиляди открити хомосексуалисти.  За сметка на това всред макар и малкото от близо деветнадесетте хиляди гласували за Зелените има много голям дял здравомислещи хора.  Жалко е, наистина, но подобни ходове със сигурност вече предопределят съдбата на партия Зелените в категорията "неродени Петковци".




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. baletlnetpepas - но нима
17.06.2009 10:20
вие считате хомосексуалните хора за ненормални?! Радостно е че зелените са се оттървали от един фашист!!
цитирай
2. kalinvv - Моля да не ме обиждате!
17.06.2009 11:00
Нямам нищо общо нито с фашистки, нито с парафашистки, нито дори с националистически организации и не им симпатизирам.
Както споменах с ГЛАВНИ БУКВИ, защитавам и стоя зад правото на хомосексуалистите да имат граждански права колкото всеки друг гражданин. Това няма нищо общо с това, че съм против ПАРАДирането на извратената (според мен) сексуалност.
Зелените се надявам да са за природосъобразен начин на живот. В природата, ако значима част от даден биологичен вид престане да се интересува от другия пол, този вид има по-ниски шансове да оцелее.
Това не е нормално. Природата ни е създала да имаме определен вид сексуални отношения и е отсъдила, че само такъв вид можеда даде потомство. С това самата природа е обявила този вид отношения за ненормални. Да сексът не е само за размножаване, но биологично, това е най-важната му цел.
Въпреки, че смятам хомосексуализма за извратеност, заставам зад това хомосексуалистите да имат равни граждански права. Стига да не тикат извратеността си пред носа и очите ми. нека си я запазят за своето лично пространство.
цитирай
3. santov - Зелените
17.06.2009 20:36
са поотделно хора, на които се възхищавам, но събрани заедно - правят просто сбирщина. Вече се съмнявам, че е от младостта им само... Жалко!
цитирай
4. sparhawk - аз пък одобрявам
17.06.2009 22:41
това, че някоя партия подкрепя различните, макар също да имам дълбоки резерви към парада. И не бих нарекъл хората "сбирщина" - или по-добре "сбирщина", от колкото подкована армия.
цитирай
5. bloom - Зелените
17.06.2009 23:44
Какво всъщност подкрепят Зелените, май не е много ясно. Аз останах с впечатлението, че покрепят правото на хората да демонстрират и толкова. Нямам нищо против парада. Относно исканията на част от гей организациите, например осиновяване на деца от гей двойки и други "безумни" искания, ми е трудно да заема позиция. Но забравяме нещо много по-важно в политиката на Зелените - пряката демокрация. Нека хората да кажат какво искат, ще ги чуя, ще помисля и ще гласувам на референдум :-)
цитирай
6. kalinvv - Ще имам "против" гейпарада
18.06.2009 01:52
Гейорганизациите в САЩ имат против Хетеропарадите, за които тук дори не сме чували. За каква толерантност говорим. Аз тук и другаде многократно декларирах, че се обявявам срещу всяка дискриминация, било то и по признак на сексуални разбирания. Тук и на други места, където се писах мнението си бях наричан ФАШИСТ, ХОМООФОБ и СКРИТ ПЕДЕРАСТ, определения, категорично обидни за мен. Това проява на хомосексуална толерантност ли беше?
Нека да предоставя малко факти, копирани от другаде, пък нека някой да ги отрече.
"През 1994 г. ООН изключва ILGA (Международната асоциация на гейовете и лесбийките; International Lesbian and Gay Organization), поради дани, че организацията има връзки със северноамериканската педофилска организация NAMBLA (North American Man/Boy Love Association. След това като реакция ILGA изключва педофилската организация NAMBLA от структурите си, подава пак молба за асоцииране към ООН, но естествено получава отказ, поради това, че след веднъж доказаните връзки с гнусни бойловър организации няма начин да се получи реабилитация. Това са факти, които могат да бъдат проверени. За съжаление 8 активисти на ПП Зелените са били подведени да се включат в подписка на ILGA - организация с декларирани про педофилски позиции в миналото. Нужно е спешно ПП Зелените да оттегли каквито и да е позиции по този въпрос и да се концентрира в Зелената тематика."
цитирай
7. gor - Напълно си прав
18.06.2009 11:03
В лутането си да открия подходяща партия, за която да гласувам, се запознах с програмата на Залените. Наред с многото положителни неща в социалната област, в пряката демокрация, в екологията видях много наивност, несъобразяване с реалността и подражаване на чужди на българския народ идеи. Една от тях е правото да се сключват хомосексуални бракове. Основното предназначение на семейството, според българската традиция и морал, е раждането и възпитаването на деца. Съжителството между гейовете и лезбийките не може да изпълнява тази роля. То е само в сферата на личната сексуална свобода. Толерантен съм към "обратните", техен личен проблем си е с кого лягат, но не желая да имат узаконено право да създават семейство и да възпитават деца.
На сегашния етеп не може да се мине без атомни електроцентрали. Друг е въпросът на каква цена ще се строят, кога, от кого и т. н. Нефтът и газът са на привършване. След 40 години ще настъпи страшна енергийна криза. Не искам моите деца и внуци да живеят при режим на тока - "дискотеката" вече сме я преживели...
цитирай
8. анонимен - gospodin-i.blogspot.com
18.06.2009 13:12
Само не знам защо смяташ открито хомофобската си позиция за нормална. Може би защото се споделя от голяма част от обществото?

Само преди 60-ина години големи части от обществата на най-развитите държави са смятали "чифутите" за "извратени" - това нормална позиция ли е било според теб по твоите настоящи стандарти?

Хомосексуалността не е извращение, а нещо напълно естествено.
цитирай
9. анонимен - забавна позиция! :)
18.06.2009 13:39
kalinvv, отстрани изглежда смешно как се едната си ръка притискаш кърпичката към носа си, за да не усещаш вонята на "извратените" хомосексуалИСТи (провери какво може да замени главните букви), а с другата почти убедено пишеш за своята "убеденост" против дискриминацията. :):):)
кой би повярвал на това, освен първосигналните. ;)
цитирай
10. sparhawk - до последните анонимни
18.06.2009 13:47
лесно може да се провери кога възмущението от парада е искрено и кога е хомофобия. Аз съм против парада по същия начин, по който не одобрявам и рекламите за сезона на Дините и изобщо натрапването на сексуалността, била хетеро- или хомо- като едничка ценност на съвременните хора. Това е нещо лично, хора. Private. Няма нужда да се натрапва постоянно.
Иначе нямам нищо против правата им да ходят на работа и цялото бла-бла-бла. Що се отнася до браковете, ми е смесена позицията. На теория гор е прав, не е добре хора с такива влечения да осиновяват деца, тъй като наистина психологическия фактор може да обърне тези деца на другия бряг. От друга страна, на практика, тези деца по домовете така и така ги карат да проституират точно на бойлъв организации. Така, че, както гласи една култова мисъл, на теория и практика може да е така, в живота е по-иначе.
цитирай
11. kalinvv - До анонимен 9
18.06.2009 21:46
За съжаление не мога да изпитвам еднакво добро отношение, към всички хора (а наистина бих искал).
ХомосексуалИСТ е дума, фигурираща и в най-съвременните речници на българския език. Знам, че Джемини се опитват да наложат нови правила в езика, но засега така остава прието.
Толерантност не е да обичаш и харесваш различните, а да приемаш, че въпреки че са различни, те имат своето място под слънцето, както имаш и самият ти. Аз съм толерантен. Считам, че само привличането към другия пол е проява на нормална сексуалност, но стоя зад правото и на тези, чието мнение не харесвам да са равнопоставени с мен. Това е нормалната позиция на един честен със себе си и с другите човек.
цитирай
12. lililota - Vyprosche
21.06.2009 21:47
Interesno kak ima homoseksualisti, kato sa vyzpitavani ot heteroseksualni?
Moje bi polovite predpochitania zavisyat ot nesto drugo, a ne samo ot tova kakvi sa seksualnite predpochitania na roditelite?
цитирай
13. kalinvv - Че някой твърди ли, че зависят само
21.06.2009 23:12
Че кой казва, че зависят само от сексуалните предпочитания на родителите. Има ред други фактори.
Кой казва, че възпитанието и генът са единствените фактори в развитието на човека? На всички убийци родителите убийци ли са. На всички учени родителите висшисти ли са?
Както всички други отклонения, така и сексуалните не се дължат само на един фактор, но е възможно някой фактор да има осезателна тежест за формирането им.
цитирай
14. greg68 - Tozi post ne e v pravilnite kategorii
22.06.2009 21:09
Калине (ако така се казваш), този пост може и да е добър за някои различно ориентирани личности, но там където си го сложил е тенденциозно нетолерантен!
Не сме искали да гоним евтини дивиденти (както много от кометиращите ...другаде.. се опитват да ни анатемосат). Разбирам, че държиш на това да си толерантен - ОК - мога да ти кажа следното:
Молбата за становище (или подкрепа) на гей-парада дойде при нас преди повече от месец. Разисквахме, дискутирахме и имахме решение още преди изборите за ЕП. Поради съображения - да не ни припишат още тогава думичката "популизъм", взехме решене да е след ЕУ изборите. Набижавайки събитието за което ни е поискано становището (подкрепата), заложените в приоритетите и принципите на партийната ни платформа (ясно заявена позиция за толерантност към всички) нямаше как да не отправим тази "дяволска" декларация.
Всеки може да съди - но първо мисли, прецени и после съди.
В един друг пост и коментари помолих - като сформират движение, като организират парад и прояви на хетеросексуалните да отправят същото искане за становище (подкрепа), ако откажем такова - направо на бесилка ни водете.
Мисля, че има и други важни неща, които са залегнали в програмата ни и към които можете да допринесете за подобряване или допълване, към по-усъвършенствана и качествена програма, цели и прочие. За да започнат да се случват истински важни и значими неща в тая държава (едно малко от които е толеранстността към "различните".
Апропо - срещал ли си отношението на "нормалните" хор, които се гнусят от деца с увреждания, с враждебостта им към това, че такива из...и им се пречкат в живота... ГРОЗНО, НЕЧОВЕШКО, ЦИНИЧНО и пр. но такава е нашата действилност - трябв да я променим.
Нека започнем с политическата система - заедно, целенесочено, отговорно и смело - каквото и да ни струва - ако ще да е и няколко псувни от "хомофоби", фашисти и всякакви комплексарски брътвежи (теб не те слгам в това число .. за сега :) ).
Ако можеш - помогни . . . на нас, на себе си, на децата ни..
Приемам лични съобщения.
Поздрави - Георги Йорданов!
www.bulgariangreens.org
цитирай
15. gantree - @
27.06.2009 20:51
gospodin-i.blogspot.com написа:
Хомосексуалността не е извращение, а нещо напълно естествено.


Това изказване е нелепо :))
Напълно естествено е мъжът и жената. Напълно естествено е онова, вследствие на което и Вие самият сте се пръкнал на тоя свят.

@ Калин
Зелените са вече в "достойна" компания.
http://www.ilga-europe.org/europe/campaigns_projects/ep2009/map/bulgaria
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409249
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704