Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2009 18:06 - Седя и си чакам края на света
Автор: kalinvv Категория: Политика   
Прочетен: 1503 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.07.2009 18:21


Незабавно отидете в супермаркета и си купете Русенско варено! Когато отворите консервата, на дъното ще намерите призив да се гласува, щото като дойде Доган, ще видите свинско – на Куковден.
Пуснете си топлата вода. Чува се гласът на Вальо Топлото. Призовава ви да гласувате за по-малкото зло. Той е по-малкото зло. Крал е само 5 милиона. Пък политиците – ехееее!

Според всички политически сили, ако не гласувам на 5 юли ще се случи нещо фатално. Например Доган вместо 8% ще вземе 15. Ужас! И тогава Бойко ще се принуди да се коалира освен със Синята коалиция, и с Доган. Или най-малкото ще трябва да разчита на негова подкрепа. На Бойко това ще му първият път, когато ще трябва да признае, че не може сам и има нужда от допълнителна подкрепа. Няма да гласувам, понеже това си заслужава да се види. На Костов няма да му е за пръв път да е в съдружие с Доган, но пък повече от 10 години не го е правил и хората забравиха, че някога са били дружки.
Забелязвам обаче, че няколко партии има отчайваща нужда от Доган. Кой ще гласува за Атака, ако го няма Доган? А за РЗС?
Онзи ден минах през един провинциален град и невръстни агитатори на Синята коалиция раздаваха агитационни материали, според които само Синята коалиция може да измете Доган от политиката. Поне за 3 партии Сокола е катализатор за вота и ако го нямаше, те щяха да изчезнат.

Тъй значи. Ако гласуват много хора, Доган ще има 6-8%, ако гласуват малко, може да стигне 15. Всички други ще имат над 85. Какъв им е проблемът да го изолират. Само че те явно го предпочитат като балансьор, понеже и десните (преди повече от 10 години) и левите, и централните, разчитат на него. Крайните пък разчитат на него най-много.

Да засегна и още един въпрос. Купуването и продаването на гласове е престъпление. Защо? Защото щеше да е единственото честно нещо в изборите. Гласуваш за нещо реално. Но това го забраниха. Сега - отиваш да гласуваш и кво?


Тагове:   ДПС,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409268
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704