Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2010 17:30 - Панаири с толкова измислени слънца
Автор: kalinvv Категория: Политика   
Прочетен: 1626 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.06.2010 17:49


 

Гейпарадът мина. За участниците му той не беше парад, а "прайд".

Благодаря на Пламен за това, че публикува предната ми статия в неговия блог!  Рядко пиша в моя блог (всъщност често с месеци не пиша) и не се грижа той да набира популярност. Затова за мен е ценно, ако някой с по-добър рейтинг публикува мои статии.

imageimage
Коментарите за моята публикация бяха много.  Особено в svejo.net.  Според една дама аз мразя инвалиди, психичноболни, смятам, че е по-добре да ги няма. Смятал съм, че трябва да бъдат убивани. Не намирам за удачно да се защитавам от такива обвинения, публикациите в блога ми от 4 години насам доказват точно обратното.  Накрая тя заяви, че не може да се придържа към добрия тон. Е аз се радвам, че в цялата дискусия успях да се придържам към него.

Сега искам да напиша още нещо.

Нужно е в началото пак да се застраховам от изливане на вербални фекалии върху главата ми (макар че такава застраховка е твърде ненадеждна). Не мразя хомосексуалистите.  Не симпатизирам на идеята за саморазправа с тях, както и с когото и да е. Не съм фен на Расате (освен това изобщо не съм националист).  Против всяко насилие и омраза съм.

По същество

Медийното представяне

Не гледам телевизия,  защото обикновено, когато дават интересни предавания, съм зает с по-важни неща. Но хубавото е, че в сайтовете на телевизиите, както и в специализирани сайтове с клипове мога да проследя по-интересните неща.

http://www.vbox7.com/play:7ce722ae Този клип е публикуван в акаунта на организацията "ЛГТБ - действие".

Дискусията започва с въведение - според конституцията всички граждани били равни. Не се допускало дискриминация. По-късно в предаването авторите направиха всичко възможно да докажат, че не всички са равни и някои хора трябва непременно да бъдат дискриминирани.

Гостува пазарджишки общинар. Той говори доста премерено, като се въздържа от крайни квалификации (за разлика от водещите на предаването) . Човекът си тръгва и  Люба Кулезич заявява в негово отсъствие, че след такива изявления тази личност трябва да бъде арестувана на излизане от телевизионното студио.  Другата водеща (не знам как се казва) вмята: "личност ли го нарече?"; Кулезич "остроумно отбелязва, че все пак трябва да допускаме най-доброто у хората. Ако това е най-доброто у нея, евала!

Витомир признава пък, че ако трябва да бъде забранена простотията, трябва да бъдат премахнати цели части от предаването. Прав е, но само частично.

image

image

image

Та значи,  моля някой да ми отговори, за кое конкретно изявление общинарят трябва да бъде арестуван на излизане от телевизионното студио.Ако не, то тогава ето ви още един пример на откровен хомофашизъм. Всеки, който не харесва парадирането на хомосексуализма, трябва да бъде арестуван, по-възможност незабавно.

Следващият клип

http://play.novatv.bg/play/230707
Водещ е пак Витомир Саръиванов.  Гостите са подбрани грижливо. От едната страна са двама от най-често появяващите се по медиите гейпактивисти. Плюс самият Витомир, който не се притеснява вместо да модерира дискусията, да се включи на страната на гейактивистите.  Ако толкова "безпристрастно" коментираше мачовете, нямаше изобщо да е оцелял като журналист (но това е друга тема).  На страната на гейоветепо телефона се включва и сексологът Бостанджиев (младши). Тоест, съотношението на силите е четири към един. От другата страна на масата седят: един неурален младеж, който още в самото начало на дискусията изразява недоумение защо е сложен от тази страна на масата, като няма нищо против гейпарада. И..

За единствен представител на противниците на гейпарада е избран млад човек, представен като клиничен психолог, видимо без опит в медийното представяне, когото групата лесно изкарва извън равновесие и го оставя "да се изложи сам".

Витомир започва "неутрално" дискуспята с присмех над противниците на гейпарада. Чете имената на подписали се организации, влагайки ирония с нескрито задоволство. Пропуска да изкаже ирония върху видимо по-забавно звучащото име на опониращата организация - "Лесбийско-гейско- травеститско- бисексуално дейстиве" (предполагам, че така би следвало да се разчете абревиатурата).

Тъй като реално има само един опонент на хомоактивистите, и то без какъв да е опит в медийни изяви, той естествено не се справя да се защити сам срещу четирима, (на моменти петима).

Представянето в новините

Гледах само новините на BTV.  Репортажът започна с "мирните гейове", които демонтрират за любов и мир и завърши с истерично крещящи неонацисти. Ако не познавах ситуацията, след такава информация бих си казал: "Наистина, по-добре гейпарад!".  Никой не представи позицията на болшинството от хората в България, които не подкрепят гейпарада, но и не са неонацисти, а позицията на Православната църква беше само бегло спомената.

imageСнимка: Дневник.бг

Не искам да заплитам конспиративни теории, но считам, че определено и тази година медиите манипулираха представянето на събитията около гейпарада. Ако някой е на друго мнение, нека го докаже!

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409252
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704