Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2014 19:41 - Бандата „Протестна мрежа“ - новото задкулисие! Двулична и ламтяща за власт и кинти група кадрува с Плевнелиев, http://pik.bg,Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 3118 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 27.08.2014 19:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Известният политолог и писател Антон Тодоров разкрива задкулисните зависимости на подривната организация "Протестна мрежа" в свой анализ за най-четената информационна агенция в България - ПИК:


На 14 юни миналата година, около 9.30 ч. току-що бях разбрал, че Делян Пеевски е избран със 114 гласа „за“, десет бяха „против“, а един „въздържал“ се за директор на ДАНС. Този избор се случи с активното участие на президента Росен Плевнелиев, подписал на 12 юни 2013 г.  с поправките в закона за ДАНС, които позволиха назначаването на Пеевски.

 

За това съучастничество на президента днес никой не се сеща дори. На този ден възмущението ми не знаеше граници, а по време на участието си същия следобед в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова тв реших да кажа своето „Долу“ срещу тази нечувана наглост и да призова софиянци да се събират за масов протест пред сградата на правителството. Помня, че водещият изрази силно съмнение във вероятността от масови протести, но само час-два по-късно беше опроверган, след като хиляди хора се събрахме в центъра на София. Протестите обаче, в които участвах първите три седмици ежедневно, в един момент започнаха да губят темпо, после сила и масовост, а накрая се превърнаха в пародия от една шепа, дузина алчни и много кариеристично настроени хора.

image

image

 

Днес можем да изброим дори поименно – „мръсната дузина“.  Днес те са премиер, министри, зам.-министри, висши администратори. Убедил съм се, че сякаш за България и българската политическа опитност са казани думите на бившия руски премиер Черномирдин – „Опитахме се да го направим по-добре, но стана както винаги“. И тук така. Винаги става така. И винаги има една много активна /за себе си/, много двулична и безкрайно безпринципна група от ламтящи за властови позиции, ресурси и кинти, която е добра единствено в разбутването с лакти и пласирането на своите членове на диспечерските места. Бас ловя, че когато след няколко месеца това правителство ще е в историята, част от участващите в него ще са приключили лятната ваканция в родината /каквото се явява всъщност тяхнота участие в него/, а фактите за практическото им двуличие ще са на масата, тогава ще стане ясно, че отново сме потвърдили формулата на Черномирдин. Каква полза, че тогава ще се говори, след като злото ще е сътворено, а пораженията под формата на напълнени Авгиеви обори трудно ще подлежат на почистване.

 

image    Не, това което казвам не е вариация на толкова характерния за нас, българите, „дух на отрицанието“ /по Найден Шейтанов/. Това е извод, който може и трябва да направи всеки непредубеден наблюдател, щом анализира фактите от няколкоседмичната дейност на новото задкулисие, каквото отдел „Кадри“ на Протестна мрежа сътвори. Често ми задават въпроса „Защо трябва да знаем толкова подробно биографиите на публичните лица в политиката и висшата администрация“. Смятам задаването на този въпрос за демонстративна проява на леност на мисълта, сънливост на разума и неразбиране на основни неща в публичните практики. Нека кажа отново, и отново, и отново /като в онази реклама на Виваком ТВ/. Целта на това изучаване е много ясна - трябва да знаем кои са хората, които вземат решенията в политиката, които са на ключови места в публичната власт, които се разпореждат с публични пари, които изготвят и приемат законите,  подзаконови актове, правилниците за тяхното приложение, различни нормативни актове. Всяко тяхно решение засяга живота на българите, които зависим пряко от качеството на тези решения. Затова е важно да се знае кой кой е, за какво се е борил и какво е правил, когато се е преборил, за да се прекрати най-накрая тази обидна и вредна практика българските политици да правят максимално количество малоумщини, които бързо биват забравяни - на принципа „всяко чудо за три дни” след което те се появяват отново в политиката, като истински символ на вечното завръщане, но този път под име ново и вънкашност стара.

 

 

Давам веднага пример – Протестна мрежа, която най-мощно кадрува /заедно с Плевнелиев/ в това правителство, назначиха заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, който в правителството на тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака беше отново на същата позиция! Това е нечуван скандал. Защо е така ли? Ами защото Бранимир Ботев е от формените, дяланите камъни на задкулисието и когато той ефирно се пренася като елфа във формално напълно различни, а и напълно враждебни правителства, то резонният въпрос е – „Има ли задкулисна договорка, има ли потаен сговор“, който да гарантира това. Съдете сами - през периода 1998-2000 г. Бранимир Ботев е старши съветник и секретар на Съвета по администрация в Министерския съвет с премиер Иван Костов, беше от най-близките на Христо Бисеров – тогава втори по властови възможности в СДС и държавата в амплоато му на шеф на влиятелната парламентарна комисия по национална сигурност и главен секретар на СДС, през когото се съгласуваха всички кандидатури на тези административни нива. Но по-поразяващото е, че този зам. -министър също се оказа от квотата на един Череп, която беше особено значима в предишното правителство. Зам. -министърът Бранимир Ботев е бил съдружник с него, докато е притежавал част от капитала на дружеството „Спомар-Левски Спартак“, в което 50% от акциите държи фирмата „Холидей-Н“ ЕООД, притежавана от „Нове Холдинг“ на Васил Божков – Черепа. Той е и член на организацията „Деловая Россия“, мощна структура на руски олигарси (и руските, и българските олигарси и политици, са евреи). Хайде сега да попитаме Протестна мрежа „Кой? Кой? Кой?“ осигури присъствието и в това правителство на Бранимир Ботев, на ключова позиция при това? (Отговор: - задкулисното еврейство)
 

Нечувана наглост беше назначаването под директния натиск на Протестна мрежа на лишения от адвокатски права, наказван 12 /дванадесет/!!! пъти като адвокат Христо Иванов за вицепремиер и министър на правосъдието! Такова нещо не може да се случи другаде в Европа. То не може да се случи никъде в това, което наричаме свободен свят. Какво показват тези назначения /които са много повече, но поради желание да не се утежнява текста спирам дотук/? Показват, че Протестна мрежа са същите арогантни кариеристи като предишните, като по-предишните, като по-по-предишните (и като бъдещите!). Всъщност тяхната битка е докато се докопат до диспечерска позиция във висшата публична власт. След това автоматично сменят поведението си и се захващат с това да намажат колкото се може повече филията, докато пребивават на тази позиция. Все едно нищо не са говорили преди това.

 

Комай само почитателят на вайшнавизма (на бог Вишну) остана без някакво постче, но се предполага, че то е поради липса на ценз – все пак със средно образование по керамика, като технолог-декоратор в керамично-стъкларското производство, не би трябвало да е възможно да стане зам.-министър. Ама какво говоря, как да не е възможно, след като преди време пледиращите за „нов морал“ НДСВ промениха цял закон, за да може близкият на кръга Монтерей Лучано да стане спортен министър. Забележете и нещо друго - ако направите един анализ на имената на хората, които окупираха властта през последните седмици, ще видите, че една голяма част от тези хора не живеят в България, техните близки и роднини не живеят също тук (защото всичките са евреи - юдомасони, сатанисти). Същият лишен от адвокатски права „адвокат“ си взе шапката и куфарчето и на петия ден възира към близкия на сърцето му Брюксел. Тези хора се държат като окупатори в собствената си (ни) родина, тук са единствено, за да кешират и после – „Bye Bye Beautiful“, както пеят Nightwish. Но май за държава, която все още има за химн стара кръчмарска циганско-еврейска мелодийка, това е съвсем в реда на нещата.




Гласувай:
6



1. dimat - Отбелязвал съм го много пъти,ще отбележа и седа:
28.08.2014 10:27
Всичко гореописано е така,НО ТО Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА НАРОДА - ПОВЕДЕНИЕ НА ОВЦЕ!

Не може 24 години,по един и същ елементарен начин, да си играят с теб, да те водят за носа и ТИ ВИНАГИ ДА РЕАГИРАШ ПО-ЕДИН И СЪЩ НАЧИН!Това говори за тотално малоумие,което е обхванал.с малки изключения,така наречения "български народ".

Затова,при такова поведение,такава гавра.Даже е малко.Трябва още."Този народ",или ще се събуди и поеме нещата в ръцете си,или,идва краят му,като народ.Съвсем близо е,колкото някои и да не желаят да го видят.Показател за това е,че вече държава няма,а няма държава там,където няма и народ.Всъщност нямането на народ винаги предшества нямането на държава.Ние сме вече изцяло управлявани от чуждестранни централи(Вашингтон,Брюксел,Тел Авив,Анкара и в малка степен,Москва).ПревърнаХме се в тяхна експериментална територия по "овцевъдство".Най-лошото е,че непрекъснато го потвърждаваме.Ако някой непредубеден погледне българските форуми,ще забележи,че в тях най-малко се коментира и защитава българска кауза,сякаш таква държава,начиято територия "живеят" те,не съществува.Уви,такива са фактите.ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ НАРОДА И ПРИЧИНИТЕЛ НА ВСИЧКО ,КОЕТО ГО ЗАСЯГА Е ЕДИНСТВЕНО ТОЙ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28362626
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930