Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2007 17:23 - Как да се осовободим от рекламите на Google
Автор: kalinvv Категория: Технологии   
Прочетен: 1891 Коментари: 0 Гласове:
0



Най-напред, струва си да отбележа, че фактът, че имаме толкова много безплатни услуги в интернет, се дължи именно на рекламите. Ако всички потребители блокират рекламите в браузерите си, вероятно елементарни услуги в интернет биха станали платени. Все пак, всеки взима сам решение кое да гледа и кое не, когато влиза в интернет. Аз лично не гледам реклами от гугъл.

Opera е най-бързият и с най-богата функционалност интернет браузер. Една от хубавите му страни е, че може да блокира избрано съдържание. Препоръчвам ви Opera 9.50, която все още е бета версия, но струва ми се, че работи добре. Може да го свалите от тук. Що се отнася до последната утвърдена версия, линкът е http://www.opera.com/download/, но много по-добре си работи 9.50, въпреки, че е бета версия - имах достатъчно време да я тествам и да се уверя.

Ето как се блокират нежеланите реклами в няколко прости стъпки.  Демонстрацията е с българския интерфейс на Opera 9.50

Най-напред, в менютата най-отгоре избирате  ”Инструменти”, след което подменюто “Настройки”. би следвало да ви излезе това:

 

image

От настройките избирате Подробни, след което се появява това:

 

image

Избирате вляво Съдържание, след което  Блокирано съдържание

Би трябвало да стигнете до тук:

 

image

Натискате Добавяне, след което добавяте http://pagead2.googlesyndication.com/pagead* 

Натискате Затваряне, след което давате ОК и всичко е готово. При следващото пускане на Opera няма да се появяват рекламки от гугъл. Ако знаете URL на реклами в други сайтове, също може да ги добавите. Така може да си разчистите нета от порнографски реклами и от какво ли още не.


Тагове:   как,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409824
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704