Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог
Автор: kalinvv Категория: Лични дневници
Прочетен: 409854 Постинги: 72 Коментари: 519
Постинги в блога от Ноември, 2007 г.
 
imageimage
Напоследък купувам от едни ароматни сапуни, като този на снимката. Изглеждат добре и обикновено миришат приятно. Или поне човек може да си избере такъв, който да му мирише добре. Такива красиви порозрачни сапуни произвеждат няколко фирми. След като бях пробвал на друга фирма, реших да видя и тези на Рефан. Впрочем, никога не съм си правил илюзията, че това е нещо повече от оригинално творение на битовата химия. От пликчето, в което ми сложиха този красив сапун обаче разбрах, че той бил направен по древна българска рецепта. Веднага, когато прочетох това, си спомних, че баба ми владееше една древна рецепта - правеше сапун от свинска мас и соде с много бъркане. Ставаха големи грозни калъпи, жълти, с малки черни боклучета по тях. Баба ми обаче вярваше, че нищо не пере по-добре. Виждал съм много домашни сапуни, приготвени в различни краища на България и всичките имаха същия неврзрачен вид, както бабиния.
Рефан обаче явно са извадили от някъде още по-древна рецепта, за която ние, българите, вече сме забравили. Не знам защо обаче тези очарователни писания по пликчето не са написани и на родния ни език, за да може не само чужденците да четат, но и ние да се гордеем с древните си сапунени рецепти.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3936 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 08.12.2007 17:25
image

Явно диаричният му тембър е започнал да омръзва дори и на феновете на попфолка. Пускането на билборд, който да предизвика евтина сензация е вече банален рекламен трик със съмнителен ефект.  Всичко е ясно и отдавна вече отиграно. Пускаш "скандална" реклама, след което съответните служби  реагират и ти махат рекламата. Така всъщност увеличаваш рекламния ефект, вдигайки много шум.  Да, ама това вече го гледахме. Преди време същият си беше показал задника близо да паметника на Левски. Така успя да предизвика силна обществена реакция и продаде албум. Така е, като санкцията е  просто снемане на рекламата. Няма глоба, няма съд.  Азис не рискува практически нищо. Може да спечели, но няма какво да губи.
Това е добре позната тактика на "звезди" със западаща популярност. Съвсем наскоро жената, изписала сапунената опера за Хари Потър с подобна цел обяви, че един от ключовите и герои - Албус Дъмбълдор е гей. Феновете обаче не се впечатлиха, дори в България почти никой не спомена,  и това едва ли ще вдигне тиража на поредния том от баналната епопея. Но може и да се получи, когато се окаже и че самият Потър е гей. Кой знае...
А защо ли в лелеяната Западна Европа по улиците не може да се видят еротични билбордове. Не искам да ставам прекален моралист. Сексуалността си е част от човешкото битие. Мисля обаче, че когато сексът престава да бъде нещо интимно, той се опошлява и се превръща в порнография.
P.S. "Идолът" дори си сложил "цици" (виж).  Трябва да сме дълбоко потресени, но не сме. Очакваме в отчаянието си да си имплантира пенис на главата. Може и два вместо рогца.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14604 Коментари: 23 Гласове: 0
Последна промяна: 20.11.2007 22:22
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409854
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704