Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог
Автор: kalinvv Категория: Лични дневници
Прочетен: 409872 Постинги: 72 Коментари: 519
Постинги в блога от Май, 2007 г.
Уважаеми* български политици,
Добре ми е известно, че вашите попълзновения към властта имат дълбоко нечист характер. Виждам, че всяка партия харчи милиони за своята предизборна пропаганда - телевизионни клипове, концерти, билборди,  лъскави брошури и големи рекламни карета във вестниците. Трудно е да ме убедите, че давате толкова много пари безвъзмездно,единствено заради желанието да помогнете за светлото бъдеще на страната и народа си. Знам, че всеки от вас иска да се докопа до власт, за да може не просто да си върне инвестираните пари, но и да спечели много повече. Убедих се се, че с образование и честен труд, работейки в училище мога да взимам три пъти по-малко от един ватман, а един ватман трудно би могъл да си представи колко пъти по-малко получава за труда си от вас.
В годините на прехода вие непрестанно ме убеждавахте, че на нас, бедните, преди всичко ни липсва инициативност. Покрай изборите проявих такава - онзи ден събрах огромното количество предизборни брошури и дипляни плюс няколко каталози на търговски вериги, които намерих във входа, и ги предадох на вторични суровини. От това спечелих сума по-малка от цената на един хляб. Сега реших, че е време да сключа по-изгодна предизборна сделка - продавам гласа си! Началната цена, която реших да сложа е десет български лева - толкова разбрах, че се търгували ромските гласове. Аз не съм ром, но се надавам, че в България няма дискриминация и моят глас струва не по-малко. В замяна на това ще дам гласа си за партията, която плати. Ако се явят повече от един кандидати, проявяващи интерес за закупуването на моя вот, ще гласувам за този, който ми даде  повече. Мисля, че установяването на практика на такива договорни отношения между избирателите и политическите партии при всички случаи е стъпка напред - поне и двете страни печелят, макар и несъразмерно. При сегашното положение вие ни обещавате много, а ние не ви вярваме и все по-малко гласуваме. Ако гласовете ни се търгуват, ще бъдете освободени от задължението да лъжете, а ние на всички избори ще получаваме от вас точно толкова, за колкото сме се договорили, след това така или иначе вие си правите каквото си искате.

С Уважение*: КВВ     
(подпис) *Всъщност, това "уважение" беше вмъкнато само заради протокола, а дали наистина ви уважавам, в случая няма някакво значение.
Категория: Политика
Прочетен: 4231 Коментари: 13 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409872
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704