Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог
Автор: kalinvv Категория: Лични дневници
Прочетен: 409934 Постинги: 72 Коментари: 519
Постинги в блога от Юни, 2011 г.
18.06.2011 14:28 - Гей парад
Какъв е този шум на улицата, Баримор?
- Гей парад, сър.
- И какво искат?
- Еднополова любов, сър.
- И кой им забранява, Баримор?
- Никой, сър.
- Тогава защо шумят?
- Педераси, сър. . .
 
Категория: Новини
Прочетен: 10137 Коментари: 1 Гласове: 7
Удовителна е способността на българина да  коментира статии, които дори не е чел. А статия със същото заглавие се появи в един жълт сайт. Това настрои народа да коментира и да споделя във facebook, като почти всички коментатори бяха прочели само големите букви в заглавието. 
А вътре пише, че Горсови са загубили НЕ делото срещу Стависки, а друго дело срещу застрахователната компания Дженерали, която е отказала да им изплати застраховка. 
 Това, че Дженерали очевидно несправедливо печелят делото няма никаква пряка връзка със Стависки, но никой всички коментираха възмутени как Стависки можело да спечели дело и никох не коментира как при тежка телесна повреда и наличие на застраховка, застраховател може да не плати и даже да спечели заведено срещу него дело.
Нооо, болгарин писатель, болгарин не читатель.
Категория: Новини
Прочетен: 2683 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 14.06.2011 14:24
image
  Досега пишех за всичко друго, но не и по въпроси касаещи моята професионална сфера, Но във връзка със зачестилите публикации и клипове, разпространявани предимно сред неспециалисти, според които аутизмът се причинявал от съдържащи живак консерванти, ще преведа само един абзац от авторитетната Encyclopedia Of Autism Spectrum Disorders.

"ТИМЕРОСАЛ В последните няколко години някои родители и някои експерти споменават за връзка между аутизма и базирания на живак консервант, наречен тимеросал, използван като консервант във ваксината за дребна шарка-заушка-рубеола. ВЪПРЕКИ ЧЕ ЖИВАКЪТ ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА В ДЕТСКИТЕ ВАКСИНИ В САЩ, някои родители все още имат безпокойства относно ваксините. МНОГО ШИРОКООБХВАТНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НЕ УСПЯХА ДА ПОКАЖАТ ВРЪЗКА МЕЖДУ ТИМЕРОСАЛА И АУТИЗМА. Група експерти от Института по медицина проучва тези изследвания, включително мащабно датско изследване, което заключава, че няма обичайна връзка между детската ваксинация с ваксини, съдържащи тимеросал и развитието на разстройство от аутистичния спектър; също (институтът разглежда) и американско изследване, наблюдаващо излагането на живак, олово и други тежки метали ".
  
  Това е само един от многото сериозни научни източници, които мога да приложа като довод, че няма научни данни за връзка между ваксините и аутизма. Избрах обаче именно пасажа от енциклопедията , защото там е казано най-просто, кратко и ясно.

След 2000 година използването на съдържащи живак ваксини намалява драстично. Ако имаше връзка между ваксините и аутизма, то тогава това би довело до рязък спад на новодиагностицираните аутисти. Случва се обаче точно обратното - точно след спирането на съдържащите живак ваксини настъпва бум при диагностицирането на нови случаи на аутизъм.

Пиша това, понеже масовото натрапване в обществото на негативно отношение към ваксините е твърде опасен феномен.

Нека припомним, че във времето преди масовите ваксинации, само вариолата е взела между 300 и 500 милиона жертви през 20 век (много повече отколкото жертвите на всички войни по това време плюс жертвите на тоталитарните режими). Вариолата е преодоляна именно с масова използване на ваксини и вече това заболяване е в историята, благодарение на ваксините.
Можем да посочим и полиомиелита (детския паралич) и други примери на триумфалния успех на медицината над болести, държали в страх цялото човечество, превъзмогнати именно чрез ваксините.

Моля се това да помогне на хората да не се връзват на наукоподобни, привидно сериозно звучащи обяснения за мнимата вреда от ваксините, които обаче биха могли да доведат до сериозни последици за здравето на нацията.
Категория: Други
Прочетен: 16896 Коментари: 20 Гласове: 1
Последна промяна: 08.06.2011 01:45
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 409934
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704