Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог
Автор: kalinvv Категория: Лични дневници
Прочетен: 409260 Постинги: 72 Коментари: 519
Постинги в блога от Август, 2007 г.

Не мислех да задълбавам в темата за сексуалните перверзии, но тъй като последната ми публикация бръкна в раната, ще продължа тъй като усещам, че това, което пиша има смисъл. Тук цитирам със съкращения една статия от консервативния американски сайт http://www.worldnetdaily.com/. Статията споменава много неща, които напоследък се премълчават.

Педофилията е по-често срещана сред гейовете
By Jon Dougherty
WorldNetDaily.com

Сексуалното склоняване на деца и педофилията е далеч по-често срещано сред хомосексуалистите, според ново изследване.
“Изумителни са данните, които подкрепят тезата, че хомосексуалността е сексуално отклонение, често съпроводено от нарушения, които имат отвратителни последствия за нашата култура”, пише Стив Балдуин в “Сексуалните посегателства над деца и хомосексуалното движение”, публикувано в “Regent University Law Review”.
Балдуин е изпълнителен директор на Съвета за национална политика във Вашингтон.
“Трудно е да предадем тъмната страна на хомосексуалната култура без да бъдем груби. Време е да признаем, че хомосексуалното поведение застрашава основата на западната цивилизация - семейството”
Докато хомосексуалната общност и много от медиите се присмиват на подобни обвинения, Балдуин, който председателства комитета по образованието към Щатското събрание на Калифорния (California Assembly’s Education committee) и се бори срещу хомосексуалното влияние в шатските училища - казва в свой доклад, че хомосексуалните активисти “целят да постигнат влияние върху децата, както за собственото си сексуално удоволствие, така и за да разширят хомосексуалното си движение”, което представлява несъмнена атака срещу традиционното семейство.
Заключенията на Балдуин са доказани в понастоящем завършеното изследване на Dr. Judith Reisman, президент на Institute for Media Education и автор на авторитетни публикации, развенчаващи сексуалните митове, включително и “Кинси, престъпления и последствия”
В нейния труд, написан за Regent University Law Review, Dr. Judith Reisman цитира психолога Юджийн Абел, чието изследване достиба до извода, че случаите на сексуално склоняване, насочени срещу малки момчета, извършени от хомосексуалисти са 5 пъти повече в сравнение с посегателствата срещу деца от женски пол.
“Съотношението на хомосексуалните, съпоставени с хетеросексуалните посегателсва към деца е ужасяващо”, казва Dr. Judith Reisman, която ръководи мащабно изследване на Департамента по правосъдие с бюджет 800 000$, касаещо детската порнография и насилие. “Данните на Абел сочат че се падат средно 150.2 деца от мъжки пол на един извършител мъж, което е твърде различно от данните за едва 19.8 момичета на извършител при хетеросексуалните посегателства ”
Джей Хевънър, говорител на организацията PFLAG (Родители, семейства и приятели на лесбийки и гейове), контрира, че данните за федерални престъпления опровергават данните че хомосексуалистите извършват повече сексуални престъпления от хетеросексуалните.
“Съгласно данните на ФБР това твърдение е лъжа” - пише в негов e-mail до worldnetdaily.com. “Общността на гейовете и лесбийките” поставя под въпрос всяко съмнително изследване, което напълно противоречи на нашия собствен опит”

Гари Шонър, клиничен психолог, който се занимава със сексуалните престъпления на католическото духовенство в продължение на 28 години заявява за Salon.com “Налице са много повече такива хетеросексуални престъпления, отколкото хомосексуални.”
В общата статистика това може да е истина, но ако се вземат данните за брой деца, падащи се на извършител, хомосексуалистите извършват сексуални престъпления с далеч по-голяма честота и изследването показва, че момчетата са предпочитана цел за тях.

Балдуин заявява, че това опровергава твърдението, че сексуалните престъпления срещу деца най-често са дело на хетеросексуални. Балдуин заявява и че хомосексуланите посегателства срещу деца не са добре отразявани в медиите в САЩ.
“Националната асоциация на журналистите гейове и лесбийки (NLGJA)” заявява, че хомосексуалисите са едва под 2 процента, а три-четвърти хората, които отговарят за съдържанието на първа страница на “Ню Йорк” таймс са хомосексуалисти” - пише Dr. Judith Reisman. Този факт е достоен за внимание, като се имат предвид скандалите в американската католическа църква.

Според WorldNetDaily медиите в САЩ по-рядко отразяват хомосексуалните скандали в католическата църква в сравнение с отразяването на активизирането на хомосексуалните активисти в теологичните семинарии по света.

ХОМОСЕКСУАЛНАТА ПРЕСА ПРОМОТИРА СЕКС С ДЕЦА
Балдуин споменава в своята публикация, че не само се потвърждава, че хомосексуалистите “насилват деца с далеч по-голяма интензивнопст, отколкото хетеросексуалните”, но и хомосексуалистите пропагандират секса с деца.

“Редакторският борд на водещото педофилско списание Паидика е доминирано от изтъкнати хомосексуални учени, като професора от Щатския университет в Сан Франциско Джон Десико който редактира и Journal of Homosexuality”, пише Балдуин

image

Видният хомосексуален интелектуалец Джон Де Сико - редактор в педофилско списание

image
Джон Де Сико като редактор на Journal of Homosexuality

Други потресаващи разкрития:

  • Journal of Homosexuality публикува специално двойно издание, озаглавено “Male Intergenerational Intimacy”, съдържащо много статии описващи секс между мъже и непълнолетни момчета като любовни взаимоотношения. В една от статиите се съветва родителите да гледат на педофила, който “обича” техния син не като на съперник или конкурент, не като крадец на тяхна собственост, а като партньор в отглеждането на детето, някой, който е добре дошъл в дома им.
  • През 1995 г. хомосексуалното списание “Guide” пише “Ние трябва да се гордеем, че сред хомосексуалното движение се чуха гласове, които имаха смелостта да извикат, че децата са природно сексуални” и “заслужават правото на сексуална експресия с когото пожелаят…” Статията продължава с “Вместо да се страхуваме да бъдем наречени пeдoфили, ние трябва гордо да заявим, че сексът е нещо добро, включително и детската сeксуалнoст… ние трябва да направим това в интерес на децата”
  • Лари Крамер, основател на ACT-UP - група на хомосексуални активисти, пише в неговата книга “Report from the Holocaust: The Making of an AIDS Activist”: “В случаите, когато децата правят секс с хомосексуалисти по-големи от тях, техни учители или други, твърдя, че често, много често, децата го искат и може би дори се молят за това”
  • В проучване на рекламата във влиятелния хомосексуалистки вестник “The Advocate” Dr. Judith Reisman отрива такава на секскукла на момче, предлагана в три провокативни позиции. Тя също намира че броят на сексуално провокативни изображения на момче във всеки брой на The Advocate е средно 14.
    Хомосексуалните вестниции и туристически публикации рекламират преимуществено страни със силноразвита хомосексуална детска проституция като Бирма, Филипините, Шри Ланка и Тайланд.

Хомосексуалност, “ориентирана към младите”
“Изследването на хомосексуалния лайфстаил потвърждава че това е изключително ориентирана към младите култура” - пише Балдуин - “Много малко гейове проявяват предпочитания към по-възрастни мъже”.
“Някои се фокусират върху тийнейджъри, някои към момчета преди пубертета”
Изследване, споменато от Балдуин утвърждава, че повечето педофили определят себе си като гейове. Според студията “Archives of Sexual Behavior” 86% от педофилите описват себе си като хомосексуални и бисексуални. Също броят на проституиращите момчета тинейджърите които се определят като хомосексуалисти е нарастнал от 10 на 60% за 15 години.
На въпроса какво мисли за критиците, които се опитват да опровергаят неговотпо изследване, Балдуин казва, че резултатите говорят сами по себе си. “Ако кажат, че тази теория е фалшива, значи наричат много от лидерите на хомосексуалното движение лъжци” - казва той - “Повечето от моите факти идват от самото гей-общество”
“Успях да намеря достатъчно факти за моето твърдение, че сексуалните посегателства към деца са неделима част от хомосексуалното движение - това е истината” - казва Балдуин за WorldNetDaily…

Превод от http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=27431

Категория: Технологии
Прочетен: 24183 Коментари: 45 Гласове: 0
Последна промяна: 30.08.2007 00:12

В последните години западното общество е залято от протести на организации на хомосексуалисти, които искат легитимиране на инвертираното сексуално поведение. Натискът доведе до изваждането на хомосексуалността от международната класификация на болестите.  Все повече хора са повлияни от пропагандата и приемат хомосексуалното поведение за нормално. Дали е така обаче?
Множество факти свидетелстват, че хомосексуалността представлява патология. Според изследване на д-р Suzana Rose (1) 55% от лесбийките изграждат взаимоотношенията си в условията на малтретиране. Около 25% са само потърпевши, 26% са били и извършители и потърпевши,  4% са само извършители.
Хомосексуалистите твърдят, че представляват 10-20% от населението. Разбира се тази цифра е твърде надута и според обективни данни в развитите страни хомосексуални контакти са имали само между 1 и 3% (2). В САЩ мъжете хомосексуалисти съставляват 2.5%, а жените 1,4%.
Смущаващото обаче е, че измежду тези 1до3% активни хомосексуалисти са извършителите на над една трета от сексуалните посегателства към деца(2).
Според защитниците на хомосексуалното поведение няма доказателства, че сексуалното поведение на родителите влияе върху сексуалната ориентация на децата. Техните данни обаче са манипулативни, тъй като те отчитат сексуаната ориентация в ранна възраст, а не се наблюдава проявата на хомосексуално поведение в по-късна възраст, както отбелязва д-р Ana Martнn-Ancel(3).  В по-късна възраст се оказва, че 29% от момичетата и 13% от момчетата с хомосексуални родители имат поне един сексуален контакт със същия пол. Според цитирано от същия автор изследване на 75 навършили пълнолетие деца на хомо или бисексуални мъже, 9% се оказват хомосексуалисти като бащите си. 
Известно е високото разпространение на инфекциозни болести всред хомосексуалистите.  Ясно е, че това се дължи на доста по-честата смяна на партньори и инцидентните сексуални контакти, като броя напартньорите в живота на един хомосексуалист достига до няколкостотин. Според друго изследване (4) се наблюдава необичайно висока корелация между наличие на психични нарушения и хомосексуално поведение.  Ясно е, че в условията на съвременното общество е нужна толерантност към различните. Тази толерантност обаче не е редно да се свързва със спестяването на истината за хомосексуалността и да води към неразумни компромиси и рушене на традиционния морал.

Вижте и вторият постинг от тази серия

Източници:

1. http://www.vawprevention.org/lesbianrx/violence.shtml
2. http://www.frc.org/get.cfm?i=IS02E3#edn12 
3. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/110/2/419-a?ck=nck
4. http://archpsyc.ama-assn.org/cgi/content/abstract/58/1/85?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=%22Same-sex+sexual+behavior+and+psychiatric+disorders%3A+Findings+from+the+Netherlands+Mental+Health+Survey+and+Incidence%22&searchid=1&FIRSTINDEX=0&resourcetype=HWCIT

Категория: Технологии
Прочетен: 31631 Коментари: 55 Гласове: 0
Последна промяна: 30.08.2007 00:06
Явно има нещо сбъркано. Лутаме се в някави ценности, които разбираме също толкова, колкото навремето разбирахме диалектическия материализъм. Говорим за толерантност, равни права, равни възможности, а почти всички осъзнаваме, че това са пълни глупости. ГДБOП влиза с гръм и трясък в домовете на слаботелесни "компютърни гангстери" за това, че са качили някой друг филм или mp3, а когато тълпа роми, въоръжени с дебели колци и ножове безчинства, полицията застава безучастно и наблюдава, защото се страхува от криворазбраното право в така наречената "правова" държава.
Ето как държавните органи реагираха, когато група невъоръжени еколози протестираха срещу държавното бездействие.

image

Това по никакъв начин не кореспондира с позицията и на наблюдател, докато опасна тълпа напираше с прътове и ножове да коли "българите".
Излиза, че в България е позволено да крещиш "смърт за българите", а ако се изкажеш срещу друга етническа общност, може да се окажеш разследван от прокуратурата.
Равните права би следвало да са равни за всички, без оглед на етнически, религиозни, идеологически, полови, сексуални, и каквито и да е различия.
Достигнахме обаче до парадокса, малцинствата да искат не просто равни права, а статут на привилегировани.
Преди време спорих с един хомосексуалист, който упорито манипулираше статии в уикипедията, така че тяхната неутралност изчезна и те спокойно вече могат да се възприемат като пропаганда на гей-движенията. Добре е поне че за разлика от другите енциклопедии, в уикипедията към всяка статия има и раздел "беседа", където може да се види и различното мнение. Тогава забелязах, че хомосексуалистите са много по-нетолерантни към мен, отколкото аз към тях.  Те не просто не желаят да бъдат лекувани, но желаят забрана на научни асоциации, които се занимават с репаративна терапия. Те искат да пропагандират техния начин на живот, да организират гей-паради,  да си показват задниците по билбордовете и прочее, но считат за дискриминация, ако ние,  хетеросексуалните, пропагандираме нормалната сексуалност.  Всичко е твърде объркано. В държавата цари безредие, а държавните органи се намесват само когато трябва да се покажат пред "Европата".
Всички знаем малко или много историята за въздигането на Хитлер. Малко хора обаче си задават въпросът защо немците са го приели толкова радушно и дали наистина историята няма опасност да се повтори. Той идва на власт, след като народът търпи беззаконие, корупция беднотия години наред. След такова изтезание е нормално да дойде реда на народната лудост. Тук за съжаление вървим по същия път. Неслучайно се надигат неофашистки организации като Атака и се формират шпицкоманди за "самоотбрана". Жалко е. Но е истина.
span.fon_container{ height:15px !important; white-space: nowrap !important; } span.fon_flag{ background: url(chrome://fon/skin/mflag.gif) no-repeat right; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_noflag{ background: url(images/mflag.gif) no-repeat left; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_flag_a{ background-image: url(chrome://fon/skin/mflag_a.gif); } img.fon_flag { margin-bottom:2px !important; vertical-align: middle !important; } span.fon_phone { background: url(chrome://fon/skin/mmid.gif) repeat-x center; height:15px !important; padding:0px 2px 2px 2px !important; cursor: pointer; } span.fon_phone_a { background-image: url(chrome://fon/skin/mmid_a.gif); } span.fon_phone_inner { color: black !important; text-decoration: none !important; font-family: Verdana !important; font-size: 11px !important; font-weight: bold !important; } span.fon_arrow { background: url(chrome://fon/skin/marrow.gif) no-repeat left; display: inline !important; height:15px !important; padding:0px 10px 2px 0px !important; } span.fon_arrow_a { background-image: url(chrome://fon/skin/marrow_a.gif); } span.fon_container{ height:15px !important; white-space: nowrap !important; } span.fon_flag{ background: url(chrome://fon/skin/mflag.gif) no-repeat right; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_noflag{ background: url(images/mflag.gif) no-repeat left; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_flag_a{ background-image: url(chrome://fon/skin/mflag_a.gif); } img.fon_flag { margin-bottom:2px !important; vertical-align: middle !important; } span.fon_phone { background: url(chrome://fon/skin/mmid.gif) repeat-x center; height:15px !important; padding:0px 2px 2px 2px !important; cursor: pointer; } span.fon_phone_a { background-image: url(chrome://fon/skin/mmid_a.gif); } span.fon_phone_inner { color: black !important; text-decoration: none !important; font-family: Verdana !important; font-size: 11px !important; font-weight: bold !important; } span.fon_arrow { background: url(chrome://fon/skin/marrow.gif) no-repeat left; display: inline !important; height:15px !important; padding:0px 10px 2px 0px !important; } span.fon_arrow_a { background-image: url(chrome://fon/skin/marrow_a.gif); } span.fon_container{ height:15px !important; white-space: nowrap !important; } span.fon_flag{ background: url(chrome://fon/skin/mflag.gif) no-repeat right; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_noflag{ background: url(images/mflag.gif) no-repeat left; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_flag_a{ background-image: url(chrome://fon/skin/mflag_a.gif); } img.fon_flag { margin-bottom:2px !important; vertical-align: middle !important; } span.fon_phone { background: url(chrome://fon/skin/mmid.gif) repeat-x center; height:15px !important; padding:0px 2px 2px 2px !important; cursor: pointer; } span.fon_phone_a { background-image: url(chrome://fon/skin/mmid_a.gif); } span.fon_phone_inner { color: black !important; text-decoration: none !important; font-family: Verdana !important; font-size: 11px !important; font-weight: bold !important; } span.fon_arrow { background: url(chrome://fon/skin/marrow.gif) no-repeat left; display: inline !important; height:15px !important; padding:0px 10px 2px 0px !important; } span.fon_arrow_a { background-image: url(chrome://fon/skin/marrow_a.gif); }
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2422 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 22.08.2007 14:49
15.08.2007 12:22 - Европа за вас

imageСпомняте ли си еуфорията? Всенародните тържества, фойерверките по повод на това, че ставаме съветска... пардон, европейска република... Вече минаха 8 месеца. Планирате ли как да празнувате годишнината от загубата на независимостта ни? Цените стават все по-европейски, а доходите откакто сме в "Европа" не помръдват. Истината е проста - влязохме в общия пазар на стоки, но не влязохме в общия пазар на труда. Поради тази причина, ако нещо е по-евтино в България, европейците могат да го купуват от тук, докато цената се изравни. Това е като при закона за скачените съдове. Неизбежно и сигурно цените ни ще се приближат до тези в Европа. А там един хляб не е 50 евроцента. Ние вече не можем да внасяме по-евтини храни от държави извън ЕС, защото ЕС има квоти за внос. Тоест, вече няма фактори, които да държат цените ни много под европейските.

Със заплатите обаче това не е така. Там няма скачени съдове, защото ние не сме в общия пазар на труда. Богатите страни в ЕС са затворили пазара на труда си за нас и това е мощен фактор за възпрепятстване на повишаването на доходите. Разбира се, апологетите на присъединяването ни към ЕС издигат друг довод - инвесициите. Ако си спомняме приказките от преди Присъединяването, те твърдяха, че влизането ни в ЕС ще доведе до мощен приток на чуждестранни инвестиции. Осем месеца след фойерверките, такива не се забелязват. ЕС обаче срина една носещите колони на икономиката ни - енергетиката. Енергийните ресурси са основен фактор за развитие на една държава. След закриването на блоковете в АЕЦ Козлодуй, в България електричеството вече е по-скъпо отколкото в някои западни държави (например Испания). Експерти признаха, че при една по-студена зима не е изключен и режим на тока. Докато ние закривахме нашите реактори, румънците строяха свои. То и срещу строителството на тяхната АЕЦ имаше мощни протести, но те не се подадоха за разлика от нас.

Друго, с което ни баламосваха беше, че проблемът може да бъде решен чрез "повишена енергиина ефективност". Това ми прилича на прословутата реплика на Мария Антоанета - "като няма хляб, яжте пасти". Европейците казват. че имат висока енергийна ефективност, което не пречи климатиците им да работят постоянно, често дори и в помещения, в които човек рядко влиза. Дори и да се случи чудо и в България изведнъж да изникнат много нови предприятия, това би довело до енергиен колапс, защото за да работят безспорно ще се изисква енергия, каквато вече нямаме.

И така, скъпи европейци, бъдете горди, че все повече ще имате възможност да пазарувате на европейски цени, по телевизията да гледате европейски филми, и ако се хванете на работа като сервитьори и камериерки в някой курорт, да виждате как си почиват европейските пенсионери. А тук? Тук нещата ще се оправят. Все някога, но знае ли някой кога.

Категория: Политика
Прочетен: 28391 Коментари: 57 Гласове: 0
Последна промяна: 15.08.2007 13:55

Преди вече 18 години побързахме да се оставим да ни носи вятъра на промяната и сега мнозина разбираме, че наистина сме били в състоянието, което народът нарича “вятър ги вее на бял кон”. Трябваше да минат години, за да разберем, че нищо не се е променило и обезумели подходихме с надеждата, че “Европа ще ни оправи”. Но ние сме жилаво племе, с което никой никога в не е успял да се пребори.

Преди ни управляваха “комунистите”. В последните години, виждайки, че има нужда от трансформации, те произведоха “десидентите”, които трябваше да осъществят прехода и да изиграят ролята на опозиция, прикривайки разграбването на държавата. Доживяхме времето, когато най-върлият антикомунист е преподавателят по политикономия Иван Костов. Нищо отгоре не се промени, няма надежда да се промени, и затова стереотипите останаха същите.

Има една служба, която познаваме като ГДБОП - хората с черните качулки. Нейната функция, както личи от името и, е да се бори с организираната престъпност. Това са мъже със завидна физическа подготовка, обучени да се справят с хора и ситуации, срещу които ние, обикновените и беззащитни хора не можем да направим каквото и да е. Срещу кого обаче ги изпращат?

Софтуерните пирати
Това понятие е малко (или повече) относително. В България най-разпространената операционна система е Windows. Всеки, който я използва, без да си я е купил, си е чиста проба “пират”. По тази логика ГДБOП би трябвало да арестува поне половината български народ, но не би… Просто няма как. Затова арестува хора, които споделят филми и емпетройки. Вероятно поради липса на друга организирана престъпност, службата проведе няколко показни акции срещу няколко момчета, едва навършили пълнолетие, които се оказаха софтуерни топмафиоти.

Слепият български гражданин Виктор Любенов
Виктор Любенов е сляп, но използва компютър и редактира сайт за слепи www.bezmonitor.com. Слепите хора естествено нямат зрение, но отдавна са измислени средства да използват пълноценно новите технологии. Сайтът на В. Любенов може да бъде отворен и с обикновен браузер, но той е пригоден преди всичко за незрящи. Там той освен всичко, е качил и приказките на Ангел Каралийчев. С това си действие се присъединил към организираната престъпност и станал обект за разработка на ГДБOП. Държавата се оказва, че е продала правата върху приказките на българския класик на немската групировка Вестдойче Алгемайне Цайтунг и всеки, който си позволи да публикува приказка на Каралийчев в сайта си, може да бъде подведен под отговорност. За този случай вече споменах, така че ще спра до тук, още повече че има и специален блог, посветен на проблема.

Странджа
Във връзка с незаконното застрояване на природния парк Странджа държавата прояви бездействие, а група млади хора излязоха да протестират. Протестите им също не бяха особено законни - изразяваха се в спиране на движението на ключови места в София. Държавата обаче не се зае със спиране на незаконното строителство, а взе спешни мерки срещу младежите. Беше упражнен натиск където трябва и сайта на протеста savestrandja.hit.bg беше принудително спрян и се наложи да се премести на друг адрес. Оказа се, че натиск е оказван и върху известни блогъри. Авторът на блога оptimiced.com е бил привикан в ГДБOП и е бил принуден да направи следното:

 

“Подписах “Протокол за предупреждение” вчера, който ме информира и предупреждава, че трябва да се въздържам на личния ми блог от цитиране на други източници на информация (и копиране на текст от тези източници - в случая се визира сайтът http://savestrandja.hit.bg, с настоящ адрес http://savestrandja.ludost.net), когато става въпрос за възможно нарушаване на закона, а именно, организиране на неразрешени граждански протести” (източник).

Оказва се че срещу авторът на Optimiced е водено “компютърно-мрежово разследване”. След като са се уверили, че сайтът не е хостван в България и не могат да притиснат съответната хостинг компания, те са решили да притиснат самия автор на блога, който е имал неблагоразумието да пише неанонимно. По същото време и аз публикувах в двата си блога същата информация за протестите, но слава Богу, моите блогове не са толкова популярни и не са попаднали в полезрението на службите.

Трудно ми е да намеря думи, с които да поставя логически завършек на изписаното дотук. Какво се е променило в България? Кои са истинските престъпници в държавата? Какви трябва да са реалните функции на служби като ГДБOП? Това са въпроси, които звучат съвсем риторично, тоест - на които всички знаем отговора.

Категория: Политика
Прочетен: 8956 Коментари: 6 Гласове: 0
Всички бяхме потресени. Медиите се разлаяха като бесни кучета. Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки в подпийнало състояние предизвикал голяма катастрофа. Убил един човек на място, а дали ще оцелее още една от жертвите е под въпрос.
Това е поредната човешка трагедия. Тази трагедия е за всички. Както за жертвите и роднините им, така и за Максим, чиято блестяща кариера изведнъж се срина. Тези, които викаха ОСАНА, сега вече крещят РАЗПНИ ГО. imageМаксим доскоро беше герой, сега е пример за неподражание.
А в България почти на всеки шофьор се е случвало да кара след две водки, две бири или две мастики, но слава Богу, не всеки е убивал човек на пътя. Това не пречи на тези, на които им се е разминало, да искат възмездие. Оказа се, че обществото ни изгаря от будна съвест. Хората са много притеснени дали няма да се отърве, защото е световен шампион, следователно - с привилегии.
Спомням си процеса срещу Т. Живков в зората на “демокрацията”. Едно от нещата, които нищиха, беше раздаването на апартаменти на “привилегировани”. Призоваха и големия актьор Георги Калоянчев. Питаха го, как така, аджеба, е получил апартамент в София. Калоянчев заяви лаконично: “Защото аз съм Георги Калоянчев - един е Георги Калоянчев!” (цитирам по памет). Това беше достатъчен, ясен и убедителен отговор.
Сетих се именнно за този случай, понеже след това така се случи, че големият актьор блъсна и уби по невнимание 70 годишна жена, което отново предизвика сензация по медиите.
Във всяко общество има привилегии. Привилегиите обаче биват заслужени и незаслужени. Незаслужени са привилегиите на политиците, които сриват икономиката ни, а срещу това получават облаги. Максим обаче е руснак, който спечели световна титла за България в един спорт, в който никой никога не се е надявал да стигнем дотам. Той и Албена Денкова успяха да направят пробив, който няма как да не остане в историята на спорта. Една страна, в която кажи-речи няма ледени пързалки, има световни шампиони по фигурно пързаляне. И вероятно след тях никога няма да има други.
Максим обаче е карал пил, както са правили почти всички българи. Дали ако съдът постъпи по-снизходително към него, това ще бъде несправедливо? Знаем, че много случаи, в които се е разминавало на убийци на пътя и това не е предизвиквало кой знае какъв обществен отзвук. Но тук се касае за Максим Стависки и обществото бдително ще следи дали шампионът ще бъде осъден и ще протестира, ако му това не се случи. Още повече, че той е участвал в кампания против шофиране в нетрезво състояние. Може би е било по-добре да откаже да участва в тази кампания?!
Исината е, че това е нещастие за всички. Стависки едва ли вече ще си помисли да сяда зад волана след употреба на алкохол. Тези, които го осъждат, едва ли никога няма да шофират подпийнали. Катастрофите едва ли ще спрат и хората едва ли ще се стреснат и ще станат по внимателни.
Мисля - най-правилната реакция е да се молим да не се случи на нас. span.fon_container{ height:15px !important; white-space: nowrap !important; } span.fon_flag{ background: url(chrome://fon/skin/mflag.gif) no-repeat right; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_noflag{ background: url(images/mflag.gif) no-repeat left; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_flag_a{ background-image: url(chrome://fon/skin/mflag_a.gif); } img.fon_flag { margin-bottom:2px !important; vertical-align: middle !important; } span.fon_phone { background: url(chrome://fon/skin/mmid.gif) repeat-x center; height:15px !important; padding:0px 2px 2px 2px !important; cursor: pointer; } span.fon_phone_a { background-image: url(chrome://fon/skin/mmid_a.gif); } span.fon_phone_inner { color: black !important; text-decoration: none !important; font-family: Verdana !important; font-size: 11px !important; font-weight: bold !important; } span.fon_arrow { background: url(chrome://fon/skin/marrow.gif) no-repeat left; display: inline !important; height:15px !important; padding:0px 10px 2px 0px !important; } span.fon_arrow_a { background-image: url(chrome://fon/skin/marrow_a.gif); } span.fon_container{ height:15px !important; white-space: nowrap !important; } span.fon_flag{ background: url(chrome://fon/skin/mflag.gif) no-repeat right; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_noflag{ background: url(images/mflag.gif) no-repeat left; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_flag_a{ background-image: url(chrome://fon/skin/mflag_a.gif); } img.fon_flag { margin-bottom:2px !important; vertical-align: middle !important; } span.fon_phone { background: url(chrome://fon/skin/mmid.gif) repeat-x center; height:15px !important; padding:0px 2px 2px 2px !important; cursor: pointer; } span.fon_phone_a { background-image: url(chrome://fon/skin/mmid_a.gif); } span.fon_phone_inner { color: black !important; text-decoration: none !important; font-family: Verdana !important; font-size: 11px !important; font-weight: bold !important; } span.fon_arrow { background: url(chrome://fon/skin/marrow.gif) no-repeat left; display: inline !important; height:15px !important; padding:0px 10px 2px 0px !important; } span.fon_arrow_a { background-image: url(chrome://fon/skin/marrow_a.gif); } span.fon_container{ height:15px !important; white-space: nowrap !important; } span.fon_flag{ background: url(chrome://fon/skin/mflag.gif) no-repeat right; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_noflag{ background: url(images/mflag.gif) no-repeat left; height:15px !important; padding:0px 0px 2px 5px !important; cursor: pointer; } span.fon_flag_a{ background-image: url(chrome://fon/skin/mflag_a.gif); } img.fon_flag { margin-bottom:2px !important; vertical-align: middle !important; } span.fon_phone { background: url(chrome://fon/skin/mmid.gif) repeat-x center; height:15px !important; padding:0px 2px 2px 2px !important; cursor: pointer; } span.fon_phone_a { background-image: url(chrome://fon/skin/mmid_a.gif); } span.fon_phone_inner { color: black !important; text-decoration: none !important; font-family: Verdana !important; font-size: 11px !important; font-weight: bold !important; } span.fon_arrow { background: url(chrome://fon/skin/marrow.gif) no-repeat left; display: inline !important; height:15px !important; padding:0px 10px 2px 0px !important; } span.fon_arrow_a { background-image: url(chrome://fon/skin/marrow_a.gif); }
Категория: Спорт
Прочетен: 22966 Коментари: 77 Гласове: 0
Последна промяна: 08.08.2007 14:12
Знам, че може да бъда обвинен в “чист популизъм”. Понякога “популизъм” означава да задаваш публично въпроси, които хората задават “под сурдинка”.
Една увертюра от Вапцаров:

Отвънка беше шум
и светеха реклами.
В афиша
пишеше:
“Една човешка драма.” …

Къде е тука нашата съдба?
Къде е драмата?
Къде съм аз? Кажете!
В гърдите ни опрян е за стрелба
на времето барутно пистолета.

Та можем ли да любим
и скърбим
с наивната ви лековерност?
Гърдите ни са пълни с дим,
а дробовете ни – с каверни.

(цялото тук)

Позволих си да заявя съмненията си относно обективността на информацията за така нашумелите сестри и двама лекари. Съмнявам се най-малко, понеже всички знаехме, че са невинни, но почти никой от нас не знаеше, че например, няма такова нещо като “палестинският лекар Ашраф” . Има един недипломиран студент по медицина. Това е подробност. Нашите журналисти обаче не знаеха, че Ашраф не е още лекар, а клиничен лаборант, но пък знаеха, че е невинен. Знаехме и че д-р Здравко Георгиев е лекар, но не знаехме, че още преди трагедията е с прекъснати лекарски права. Не бяхме съвсем наясно какви са тези хора, но имахме мнение, че са невинни. Знам, че ако някой “кон с капаци” след малко преразкаже това, което написах дотук, ще излезе, че аз аргументирано съм твърдял, че медиците са виновни. Ако и вие от гореизложеното разбрахте това, няма смисъл да продължавате да четете надолу, защото така или иначе не разбирате какво пиша.

Мисля, че човек може да има мнение само, ако е добре запознат. В противен случай, нещата опират до свръхестествени способности - гадаене, психотроника и прочее.

Направих си труда да прегледам доклада на либийските експерти. В нашите медии се твърдеше, че това са псевдоексперти, което не отговаря на истината. Повечето са възпитаници на елитни университети на Запад и участници в елитни западни научни организации като Европейската асоциация по микробиология и инфекциозни болести, Американската асоциация по микробиология и прочее. Разбира се, остава съмнението, че те може да са били притиснати от либийските власти.

Накратко,  голямата част от аргументите им:

  • - Инфекцията е била съсредоточена само в отделни болнични звена, не е разпространена в цялата болница. Това подкопава версията за масова небрежност;
  • - Епидемията се е разразила само в една болница в Бенгази и не е засегнала другите болници там;
  • - Няма доказателства за многократно използване на игли за спринцовки и прочее остри инструменти. В доклада на Монтание и Колици се твърди че е иглите са използвани многократно;
  • - Според генетичните изследвания, видът на вируса е уникален и преди това не е бил регистриран;
  • - Забележителен е огромния брой заразени деца, и то в ограничен сектор в отделна болница;
  • - Според либийските експерти при лабораторните анализи на кръвната плазма, тя е била заразена,  поради присъствието на анитела за HIV;
  • - Високата смъртност на заразените деца - значително по-висока от обикновената е индикация за твърде масирана инфекция;

Според българи работещи в Либия, никак не е характерно за българските медици там спазването на нужната хигиета, и не само за тях. Версията за умишлено заразяване е разбира се твърде малко вероятна, но версията за заразяване, причинено от липса на трудова дисциплина и неспазване на елементарни хигиенни изисквания не намирам да е оборена. Да припомним, че в дома на Кристияна при обиск са намерени банки от кръвна плазма, което е послужило също за аргумент на обвинението. Не са оборени и по-леките обвинения - либийската преса подмята снимка на една от медицинските сестри с Ашраф на плажа, която издава по-интимни отношения. В Либия извънбрачните връзки са наказуеми и който отива там, го знае и ако го нарушава, си е за негова сметка. Няма да публикувам снимката, понеже нямам намерение да разнасям клюки. Просто се старая да дам независима гледна точка по въпроса, каквато у нас не се публикува.

В някои интернет форуми и блогове се изявява едно лице, представящо се като Ружа Братанова, медицинска сестра в Либия, която изказва също интересни твърдения. Вижте например тук. Нямам представа дали сведенията на г-жа Братанова са истина, но не съм срещал някой, който да аргументирано да твърди, че не са.

Накрая да завърша с изясняването на целта на настоящата публикация. Единственото, към което се стремя е обективност. Всеки разумен човек може да прецени дали една информация е истинска, само ако е изслушал достатъчно аргументи ЗА и ПРОТИВ. В нашата преса досега съм чел само лозунги, а не дискусия. Поради това си позволявам да твърдя, че не съм сигурен дали медиците са невинни(или виновни). Това, което виждам е единствено демагогия, политически игри и много реклама.

Резултатите черно на бяло са:

  • България загуби доста изгодните си пазарни връзки с Либия, лиши се и от над 50 милиона долара, които Либия дълги.
  • Франция обаче спечели пазар за стотици милиони долари.
  • Общата сума, която българският данъкоплатец е платил досега за процеса според някои сведения е над 200 млн долара.  Не е ясно още какви необявени ангажименти сме поели.
  • Мобилният гигант Мтел подари на медиците по един апартамент в София, получиха и по 10 хиляди лева, неясно откъде (източник). Нормално е да се попитаме, защо се налага да събираме левчета с SMS-и за болни български деца, животът на всяко от които струва колкото един апартамент - тяхната кауза по-маловажна ли е, та нито една от най-значимите български медии не се ангажира с толкова мащабна кампания, както за медиците и никой не отпусна дори и 10% от средствата, които изведнъж се изляха за медиците.

    Спекулативно е да се набляга, че тези хора са живяли в либийски затвор. Истината е, че през повечето време бяха в много по-добри условия, отколкото повечето западноевропейски затвори. По никакъв начин не искам да подминавам етапа, в който се твърди, че са измъчвани  - време през което твърде странно как български дипломат не се е срещал с тях. Но и по тази подробност се мълчи и в мегамедиите се изразява неприкрито желание да не се раздухва. Ако българската дипломация е толкова немарлива, че не е проверила дали в процеса на масово задържане на медици не са задържани български граждани, това не трябва ли да бъде изяснено и да се търси отговорност?

    Несъмнено при такава липса на информация и нелогичност на поднасяното ни, възникват много въпроси.

    Интересни са и твърденията за разделения в лагера на обвиняемите - Снежана Димитрова, Валя Червеняшка и Валентина Сиропуло са изявявали желание да бъдат отделени от останалите, а и наистина, преглеждайки фактите, тяхната вина е твърде съмнителна. В интервюто с Миролюба Бенатова след завръщането си Сн. Димитрова искаше да каже нещо, но бе прекъсната и всичко увисна във въздуха… Поне с такива впечеатления останаха много хора. Сега, след получаването на апартамента и парите, дори и някой да е искал да каже нещо, ще си замълчи, както и ние бихме постъпили. Mоже би.

    P.S. В интервю за сп. Щерн Сн. Димитрова споменава, че е била въвлечена в скандала от писмените показания на деругите медицински сестри и Ашраф източник

    Категория: Политика
    Прочетен: 8443 Коментари: 29 Гласове: 0
    Последна промяна: 04.08.2007 18:36
    Търсене

    За този блог
    Автор: kalinvv
    Категория: Лични дневници
    Прочетен: 409260
    Постинги: 72
    Коментари: 519
    Гласове: 704