Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог
Автор: kalinvv Категория: Лични дневници
Прочетен: 410115 Постинги: 72 Коментари: 519
Постинги в блога от Септември, 2006 г.
2  >  >>
Някои хора казват, че парите не са важни. Човек не живее само с хляб. На практика се нуждае и от нещо, което да яде с хляба, а и от дрехи, покрив, отопление, кола и какво ли не още. А тук работим само за малко повече от хляба. И аз работя. И то по специалността си. Влагам усилия, но явно не съм достатъчно инициативен.
Трябва да предприема нещо. Да основа пирамида. Или да питам някой дали няма пари за изпиране. Да направя фирма и да водя двойно счетоводство. Иначе не става. Поне тук. Мамка му!
Искам да се измъкна. Да се изстрелям. Дори да се махна от държавата - мащеха. Какъв е смисълът от целия ми патриотизъм да оставам.
Чета обявите за работа по сайтовете. Където е обявена заплата обикновено отлични компютърни умения + перфектен английски се заплащат с 350 лева месечно. Ясно е, че след данъци това означава под 300
. Оня ден си говорех с един приятел в САЩ. Интелигентно момче. Там обаче пържи раци. За 6 долара на час. Не иска да се връща. Харесва му там. Работодателят му бил свестен, изобщо в отношенията между хората нямало и сянка от озлоблението, което цари тук. Успява да работи и на още едно място и не иска да се връща. За какво му е? Там сега пържи раци, но ще го оценят и ще работи и нещо по-добро. Там поне уменията и усилията са правопропорционални на рeзултата. Пък ние, дето тук се опитваме да прокараме път през нищетата, ще продължаваме да го правим.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2635 Коментари: 6 Гласове: 0
Последна промяна: 29.09.2006 00:44
Учени установиха, че бирата съдържа женски хормони:
Факт 1: При 3 изпити бири мъжът започва да говори много като жена.
Факт 2: При 5 изпити бири започва да се кикоти като жена
Факт 3: При 10 изпити бири започва да пикае клекнал като жена.

Друго добро попадение
Този път от http://telperion.cult.bg/ying/?p=164

Danon Activia


Danon Activia e захаросана гелоподобна субстанция, предлагаща се с 6 различни оцветителя и ароматизатора. Според рекламата на продукта, основната полза от Activia е, че подобрява храносмилането. Благодарение на “уникалната” бактерия biffidus regularis, разработена специално от Danon с нежна грижа за клиента :rolleyes: Честно казано, според мен просто слагат разхлабителни в активията и в тая бактерия няма нищо уникално, но както и да е.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3395 Коментари: 6 Гласове: 0
26.09.2006 21:22 - CONGRATULATIONS!
imageХехе, ха честито! Никой не ни е питал дали искаме да влизаме нито в ЕС, нито в НАТО , но щом като казват - ще празнуваме!
  • Цените ще паднат!
  • Заплатите ще се вдигнат!
  • Гейовете ще станат 20% от населението и ще почнем да ги женим - Азис вече постъпи като европеец!
  • В скоро време се очаква да имаме и премиер  или президент - гей - европейска тенденция!
  • Новата губерния на ЕС ще разцъфне!
Ей това е Европа!
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1928 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 26.09.2006 21:26
imageНе става дума за Big Brother, макар че и на него това би му подхождало. Имам предвид световните награди за глупост Stupidity Awards Естествено в най-много категории е номиниран Джордж Буш известен с ниския си интелект.

По традиция никой от удостоените не присъства на тържеството. Този път Джордж Буш бе представен само с три номинации. Организаторите на конкурса съзнателно бяха въвели ограничения, за да не може американският президент да обере наградите във всичките 10 категории.

Сред "претендентите" за титлата "Най-глупав човек на годината" се посочват Дик Чейни и президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад. Наградата за "Най-идиотско несъответствие на заеманото положение" получи Джордж Буш, изпреварил "конкурентите" си - сенаторката Хилари Клинтън, певеца Майкъл Джексън, иранския лидер Махмуд Ахмадинеджад и актьора Том Круз. Буш стана лауреат и на наградата за най-глупаво изказване. Признание получиха думите му: "Браун, ама че работа имате да вършите!" към ръководителя на агенцията по извънредните ситуации след урагана Катрина.

Награда за "Най-глупаво изявление" получи адвокатът Хари Уитингтън, улучен по време на лов от вицепрезидента Чейни. Раненият поднесе извинения на семейството на Чейни "за причиненото неудобство" и тази фраза бе обявена за най-глупавата през годината.

За "Най-идиотска постъпка" бе обявен същият злополучен лов, надминал по глупост според организаторите и удара с глава на френския футболист Зинедин Зидан, заради който Франция не стана световен шампион.

"Наградата за глупост, продължила с години" бе присъдена на Близкия изток. "Най-глупав филм на годината" стана "Първичен инстинкт-2".
По материали от информационните сайтове
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1607 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 25.09.2006 00:01
Всред двама травестити, двама влюбени, които периодично се малтретират, една възрастна дама, която псува като каруцар, се разхожда една странна личност, с английска библия тип Ню кинг Джеймс и раздава правосъдие на педерастите, травеститите, прелюбодейците мюсюлманите, турците и на кой ли не.
Внушението, което се прокарва е ясно - това са те протестантите - диви и откачени сектанти. Е, очевидно има и такива, но никои не асоциира например двамата “православни” травестити с православната църква. Или да твърдим, че всички германци са фашисти, може би?
Аз съм протестант, но не съм религиозен агресор, както много хора, които се определят като протестанти.
Трябва ли да се срамувам от това, в което вярвам? И то само за това, че ще бъда асоцииран с агресивни “протестантски” социопати, които обаче винаги ще изпъкват на фона на по-кротките, които намираме начин да се държим нормално и пак да не правим компромиси с разбиранията си.
На Запад много хора смятат православието за войнстваща шовинистична религия. Просто защото знаят, че сърбите са православни, и руснаците също, а според западното обществено мнение сърбите и руснаците са агресивни шовинисти и се нуждаят от превъзпитание. Така става, когато не познаваш нечия култура и виждаш само агресивните и проявления. От там идват и всички останали недоразумения.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2185 Коментари: 3 Гласове: 0
image
Той си има сайт Озаглавен е: “Професионален сайт на Митьо Пищова”. Има галерия, аудио и видео записи с негови участия тук и там.
Темите на записите, които се предоставят са прелюбопитни (извинете ме, ако се почувствате неудобно):

ПИТОН

Кво прави твоя питон?
Бива ли да се показва?
Искаш ли да го видиш?
Дар от интернет и др.

Президент в джакузи
Пише да очакваме неговата Къмпания във връзка с предстоящите президентски избори. Убеден е, че е любимецът на народа, обича българи роми и турци, обича и помага на сиромасите, а фаворит всред политиците му е Ахмед Доган. Любимата му дума пък вероятно е джакузи.

image

Много хора злословят, че е необразован, но той е завършил икономическия институт в гр. Свищов, не каква да е специалност, а  Научна организация на икономиката.
В кампанията на БНТ “Великите българи” Пищова е в топ 200. Може и да е на първо място - там точното подреждане се пази в тайна.
ако спечели, ще му издигнат паметник, така че гласувайте за него на www.velikite.bg
Впечатлен съм че е симпатизант на християнрадикалната партия, понеже някак не мога да го асоциирам с християнски радикализъм на фона на палавите му изпълнения в прочутото джакузи, но всъщност, по някакъв негов си начин е ревностен православен християнин.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4774 Коментари: 0 Гласове: 0
Последните останали ползватели на мобифони не могат да намерят от къде да си купят ваучери за да заредят старите си машинки, гръмнаха мобилните форуми. Старият Мобиком ги е изоставил, защото сам бере душа и вероятно няма да го има до края на годината. Това ме накара да си припомня:
Царството на мобифоните.
imageНеотдавна  мобилният телефон  беше белег на  благосъстояние.
Вярно -бяха големи и тежки, но тогава изглеждаха компактни - ето този се побира в куфарче - отваряш, разпъваш антената и говориш.
При нас мобилният телефон се появява доста по-късно, когато вече можеше да се поберат по няколко мобифона в едно такова куфарче.
Всъщност, мобифоните се появяват у нас през 1993 г. когато вече повечето модели имат вече дори дисплей, но до началото на 90-те екранът на мобилните телефони все още не е задължителен.

Когато нямаше GSM Първите мобилни телефони у нас са от стандарта NMT-450. Тозиimage стандарт е разработен в Скандинавието и може да се каже, че функционира от 1977 г. Условността произтича от факта, че разработките на стандарта са доста по-ранни, но тогава всичко вече е окончателно уточнено.
По това време сигурността на мобилните мрежи е доста ниска и в градовете върлуват мобилни пирати - хора, които успяват да "хакнат" мрежата и да говорят за чужда сметка . Затова системата се усложнява и в модернизирания си вариант, с какъвто е влязла в България стандартът вече се нарича NMT - 450 i. Този стандарт има стабилна защита и  според някои данни никога не е била разбивана.

Няколко култови мобифона
image
1998
image
1999
image
2000
Рекламният слоган е: "Покажи им кой си". Все още притежанието на мобилен телефон е белег на престиж.  Вече има SMS,  достатъчно малък, за да влиза в джоб Най-малкият (вече около 100 гр.). Последен модел, след който вече NMT телефони не са произвеждани


Мобифонът срещу GSM
Още от началото на 90-те става ясно, че аналоговите телефони ще отстъпят място на цифровите, и в Европа все по-уверено се налага стандартът GSM. Това, което помага на мобифоните да са конкурентни още няколко години е това, че че за изграждане на добро GSM покритие трябват значително по-нагъсто разположени съоръжения (базови станици) и до настъпването на новото хилядолетие GSM покритието все още е по-слабо. Качеството на разговорите обаче обикновено е доста по-добро. Въпреки това, цифровизираният звук според някои е неестествен, и макар и с шумове и препуквания гласът от слушалката на мобифона не е просто някакъв сбор от цифрички. 


Краят
В начлото на новото хилядолетие  брооят на потребителите в NMT мрежите намалява драстично и до края на 2005 г. повечето такива са спряни.
Българската Мобиком е от последните аналогови мрежи и се очаква да спре да съществува  до преди влизането ни в ЕС.
Категория: Технологии
Прочетен: 23440 Коментари: 14 Гласове: 0
Последна промяна: 22.09.2006 09:25
imageНаташа Кампуш - сега много добре изглеждащо 18 годишно момиче прекарва 8 години и половина в плен. Странно, но въпреки това изглежда съвсем нормална. Гледах това по новините, но едва вчера прочетох цялото и интервю в пресата. Разсъждава много зряло за възрастта си. Похитителят и не я е лишавал от възможността да чете и тя явно не е изостанала в интелектуалното си развитие.
Половината си детство е прекарала в бункер с размери 2 на 3 метра - в известен смисъл по-зле от Робинзон. Не е имала контакт с никого, освен с похитителя си   В интервюто я питат:

  - Вярвате ли в Бог?
 
- Ами, раздвоена съм - да, малко.
  - Молихте ли се?
 
- Да, но по-късно вече не. И престъпникът също се молеше...

Не мога да скрия любопитството си - за какво ли се е молил престъпникът?
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2467 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 18.09.2006 17:18
Красавицата
Тя е вероятно 35-40 годишна жена и е модел.  Кожата и не е лишена от бръчки, петна и брадавици, има пожълтели зъби, но на снимка изглежда съвършена. За това имат грижата не само гримьори и пластични хирурзи, а най-вече таланливи графични дизайнери, които превръщат застаряващата жена в мечта за порноманиаците. Цялата тази измама се твори, защото зад това стоят много пари.

image image

Милиони мъже по света плащат, за да си свалят поредния и филм от някой порносайт. Те вече не харесват обикновените жени, защото за тях идеалът е тя, и търсят нейно подобие. Но и тя не е това, което виждат. Тя е една обикновена дама с хубави черти, но далеч от съвършенството.

От друга страна, безброй момичета се стремят да бъдат така неотразими, както моделите и манекенките от кориците на лъскавите списания и телевизиите. Не могат да понесат мисълта, че няма как да изглеждат по същия начин. Много от тях престават да се хранят и се разболяват от анорексия заради недостижимата цел да бъдат като идолите си от лъскавите корици или поне като кукла Барби.
Малцина съзнават, че често филмите които гледаме са наполовина анимационни, понеже всичко излишно е отстранено със съвременните средства на електрониката.

Под чертата
От едната страна  на уравнението стоят милионите долари, които  печели индустрията. От другата - милиони съсипани съдби, разбити семейства, хора, напуснали реалността и преселили се в матрицата. Момичета, които престават да се хранят , защото от храната се пълнее и накрая все повече започват да приличат на обитателки на Аушвиц, докато се стопят и загинат.

Изходът
Изход няма.

Илюстрациите са част от по-големи изображения, публикувани на  www.yinging.net 
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2346 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 16.09.2006 14:47
14.09.2006 22:37 - Чичо Бил
         Не говорим за любимия на Моника -  пуританът с пурата. Той вече е просто персонаж от историята, който няма особено влияние.

Впрочем, ето го:

image

Другият, който любовно му държи ръката, е Били Греам - известен евангелизатор. Чичо Бил Пуритана е пример какви трябва да бъдат американските евангелисти, но нека се върнем на темата.

Говоря за ето този чичо Бил:

image

И двамата са хубави и имат чаровна усмивка. И и двамата са богати. Единият повече. (хехе, има причини да се усмихва)
Вторият чичо Бил е собственик на най-голямата софтуерна компания. Парадоксално е обаче, че той нищо особено не е изобретил, а все пак е успял да окупира пазара и да стане най-богатият човек на света.
През 1985-та година чичо Бил пуснал Windows.

Ето колко посрано е изглеждал екрана на компютър с първия Windows:

image

Неслучайно чак до средата на 90-те тази операционна система не е особено популярна.
Мнозина мислят, че мишката е патент на чичо Бил, но това не е вярно. Макинтош са са първите, които масово започват да я използват.

А ето как изглежда първата мишка:


image

:-)

А първата електронна мишка е изглеждала така:

image

За пояснение това отдолу не е за рязане на дърва, макар че на такова прилича. Но тази мишка е много преди Apple да започнат да я слагат на компютрите си.
 
Всъщност първите епълски мишки са нещо такова:

image

Те и досега са с един бутон (но доста по-ергономични), защото инженери и психолози от Епъл Макинтош са изчислили, че човек много по-бързо работи с мишка с един бутон, отколкото с повече, и затова тяхната операционна система е разработена така, че да бъде пълнофункционална с еднобутонна мишка и много хора свидетелстват, че е доста по-удобна от Windows. Само дето е доста скъпо да си вземеш компютър на Мак. Поне аз не бих си взел при тия цени.
Всъщност, чичо Бил е гепил почти всичко от Макинтош. Навремето те са го съдили за това, че е взел от тях разтеглящите се (и свиваши се) прозорци,  но не са спечелили делото.
От тях чичо Бил е взел и великия USB порт, без който не може нито един съвременнен компютър.

А ето и първият масово използван персонален компютър - Apple II:

image

Ако ви прилича на Правец 82 - не е случайно. Великият български компютър е негов клонинг , само че 5 години по-късно. Но за това вече не трябва да обвиняваме чичо Бил.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5309 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 14.09.2006 23:03
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kalinvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 410115
Постинги: 72
Коментари: 519
Гласове: 704