Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2007 16:33 - След "Не сте сами"
Автор: kalinvv Категория: Политика   
Прочетен: 8446 Коментари: 29 Гласове:
0

Последна промяна: 04.08.2007 18:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Знам, че може да бъда обвинен в “чист популизъм”. Понякога “популизъм” означава да задаваш публично въпроси, които хората задават “под сурдинка”.
Една увертюра от Вапцаров:

Отвънка беше шум
и светеха реклами.
В афиша
пишеше:
“Една човешка драма.” …

Къде е тука нашата съдба?
Къде е драмата?
Къде съм аз? Кажете!
В гърдите ни опрян е за стрелба
на времето барутно пистолета.

Та можем ли да любим
и скърбим
с наивната ви лековерност?
Гърдите ни са пълни с дим,
а дробовете ни – с каверни.

(цялото тук)

Позволих си да заявя съмненията си относно обективността на информацията за така нашумелите сестри и двама лекари. Съмнявам се най-малко, понеже всички знаехме, че са невинни, но почти никой от нас не знаеше, че например, няма такова нещо като “палестинският лекар Ашраф” . Има един недипломиран студент по медицина. Това е подробност. Нашите журналисти обаче не знаеха, че Ашраф не е още лекар, а клиничен лаборант, но пък знаеха, че е невинен. Знаехме и че д-р Здравко Георгиев е лекар, но не знаехме, че още преди трагедията е с прекъснати лекарски права. Не бяхме съвсем наясно какви са тези хора, но имахме мнение, че са невинни. Знам, че ако някой “кон с капаци” след малко преразкаже това, което написах дотук, ще излезе, че аз аргументирано съм твърдял, че медиците са виновни. Ако и вие от гореизложеното разбрахте това, няма смисъл да продължавате да четете надолу, защото така или иначе не разбирате какво пиша.

Мисля, че човек може да има мнение само, ако е добре запознат. В противен случай, нещата опират до свръхестествени способности - гадаене, психотроника и прочее.

Направих си труда да прегледам доклада на либийските експерти. В нашите медии се твърдеше, че това са псевдоексперти, което не отговаря на истината. Повечето са възпитаници на елитни университети на Запад и участници в елитни западни научни организации като Европейската асоциация по микробиология и инфекциозни болести, Американската асоциация по микробиология и прочее. Разбира се, остава съмнението, че те може да са били притиснати от либийските власти.

Накратко,  голямата част от аргументите им:

  • - Инфекцията е била съсредоточена само в отделни болнични звена, не е разпространена в цялата болница. Това подкопава версията за масова небрежност;
  • - Епидемията се е разразила само в една болница в Бенгази и не е засегнала другите болници там;
  • - Няма доказателства за многократно използване на игли за спринцовки и прочее остри инструменти. В доклада на Монтание и Колици се твърди че е иглите са използвани многократно;
  • - Според генетичните изследвания, видът на вируса е уникален и преди това не е бил регистриран;
  • - Забележителен е огромния брой заразени деца, и то в ограничен сектор в отделна болница;
  • - Според либийските експерти при лабораторните анализи на кръвната плазма, тя е била заразена,  поради присъствието на анитела за HIV;
  • - Високата смъртност на заразените деца - значително по-висока от обикновената е индикация за твърде масирана инфекция;

Според българи работещи в Либия, никак не е характерно за българските медици там спазването на нужната хигиета, и не само за тях. Версията за умишлено заразяване е разбира се твърде малко вероятна, но версията за заразяване, причинено от липса на трудова дисциплина и неспазване на елементарни хигиенни изисквания не намирам да е оборена. Да припомним, че в дома на Кристияна при обиск са намерени банки от кръвна плазма, което е послужило също за аргумент на обвинението. Не са оборени и по-леките обвинения - либийската преса подмята снимка на една от медицинските сестри с Ашраф на плажа, която издава по-интимни отношения. В Либия извънбрачните връзки са наказуеми и който отива там, го знае и ако го нарушава, си е за негова сметка. Няма да публикувам снимката, понеже нямам намерение да разнасям клюки. Просто се старая да дам независима гледна точка по въпроса, каквато у нас не се публикува.

В някои интернет форуми и блогове се изявява едно лице, представящо се като Ружа Братанова, медицинска сестра в Либия, която изказва също интересни твърдения. Вижте например тук. Нямам представа дали сведенията на г-жа Братанова са истина, но не съм срещал някой, който да аргументирано да твърди, че не са.

Накрая да завърша с изясняването на целта на настоящата публикация. Единственото, към което се стремя е обективност. Всеки разумен човек може да прецени дали една информация е истинска, само ако е изслушал достатъчно аргументи ЗА и ПРОТИВ. В нашата преса досега съм чел само лозунги, а не дискусия. Поради това си позволявам да твърдя, че не съм сигурен дали медиците са невинни(или виновни). Това, което виждам е единствено демагогия, политически игри и много реклама.

Резултатите черно на бяло са:

  • България загуби доста изгодните си пазарни връзки с Либия, лиши се и от над 50 милиона долара, които Либия дълги.
  • Франция обаче спечели пазар за стотици милиони долари.
  • Общата сума, която българският данъкоплатец е платил досега за процеса според някои сведения е над 200 млн долара.  Не е ясно още какви необявени ангажименти сме поели.
  • Мобилният гигант Мтел подари на медиците по един апартамент в София, получиха и по 10 хиляди лева, неясно откъде (източник). Нормално е да се попитаме, защо се налага да събираме левчета с SMS-и за болни български деца, животът на всяко от които струва колкото един апартамент - тяхната кауза по-маловажна ли е, та нито една от най-значимите български медии не се ангажира с толкова мащабна кампания, както за медиците и никой не отпусна дори и 10% от средствата, които изведнъж се изляха за медиците.

    Спекулативно е да се набляга, че тези хора са живяли в либийски затвор. Истината е, че през повечето време бяха в много по-добри условия, отколкото повечето западноевропейски затвори. По никакъв начин не искам да подминавам етапа, в който се твърди, че са измъчвани  - време през което твърде странно как български дипломат не се е срещал с тях. Но и по тази подробност се мълчи и в мегамедиите се изразява неприкрито желание да не се раздухва. Ако българската дипломация е толкова немарлива, че не е проверила дали в процеса на масово задържане на медици не са задържани български граждани, това не трябва ли да бъде изяснено и да се търси отговорност?

    Несъмнено при такава липса на информация и нелогичност на поднасяното ни, възникват много въпроси.

    Интересни са и твърденията за разделения в лагера на обвиняемите - Снежана Димитрова, Валя Червеняшка и Валентина Сиропуло са изявявали желание да бъдат отделени от останалите, а и наистина, преглеждайки фактите, тяхната вина е твърде съмнителна. В интервюто с Миролюба Бенатова след завръщането си Сн. Димитрова искаше да каже нещо, но бе прекъсната и всичко увисна във въздуха… Поне с такива впечеатления останаха много хора. Сега, след получаването на апартамента и парите, дори и някой да е искал да каже нещо, ще си замълчи, както и ние бихме постъпили. Mоже би.

    P.S. В интервю за сп. Щерн Сн. Димитрова споменава, че е била въвлечена в скандала от писмените показания на деругите медицински сестри и Ашраф източник




    Гласувай:
    0



    1. анонимен - с факта че
    03.08.2007 17:11
    опростихме външният дълг на Либия, практически България призна медиците за виновни.

    цитирай
    2. viovioi - нанам....
    03.08.2007 17:16
    ше ме докарат до там да си призная че аз бях....само и само мир да е))))
    цитирай
    3. pongo - става дума
    03.08.2007 17:19
    за несъбираем дълг така или иначе, тоест България сякаш прави благороден жест, без това на практика да й струва нищо. Но това не променя въпроса за вината и авторът много добре се е обосновал защо медиците са виновни, и цялата медийна кампания покрай тях е "смешен плач".
    цитирай
    4. анонимен - Да...
    03.08.2007 17:43
    Защо ли медиите не раздухват различната гледна точка, която все по-често намира почва у блоговете и форумите? Защо ли? Защото са платени клакьори!
    Браво на автора! Все повече стават хората, които опитват да разсъждават. А онези от горните етажи си мислят, че управляват стадо овце, но не са познали...
    цитирай
    5. анонимен - Съгласен съм напълно с гореказа...
    03.08.2007 18:04
    Съгласен съм напълно с гореказаното и имам съмнение, че е свързано с изпробване на нов метод за лечение с модифицирани клетки на СПИН.
    цитирай
    6. анонимен - Истината е че...
    03.08.2007 18:09
    Истината е, че когато медиците бяха задържани, бяха арестувани още филипинци, поляци, французи и др лекари. Благодарение на бързата намеса на техните дипломати всички бяха освободени, а наще понеже нямаме дейставащи посолства никъде останаха в затвора.
    цитирай
    7. feminaslim2007 - Първоначално и аз се зарадвах, че те ...
    03.08.2007 18:09
    Първоначално и аз се зарадвах, че те най-после са освободени, НО... Както винаги ицва голямото НО... Всичко, което взе да се случва от там на после, взе да буди у мен безкрайно много съмнения и въпроси. Аз също смятам, че е прекалено хем им дават апартаменти, хем по 10 хил. , хем им признават трудовия стаж, хем им плащаме всички неплатени досега осигуровки, хем им отпускат пожизнена пенсия, която не е малка и т.н. и т.н. Всичко това вече е повече от прекалено. Колко хора не са си плащали осигуровките, защото са били безработни и не на борса или са били принудени да работят за малко пари и без договор, ама на тях някой нещо да им е опростил? ... Освен това пак се сетих за Сергей Антонов, когато се върна от Италия... Като сравня той как изглеждаше идвайки си от Европейски затвор, и като гледах " медиците " ни... Съвсем не ми се вързаха нещата. Ама ще спра до тук, че пак се поолях.
    цитирай
    8. анонимен - И между другото
    03.08.2007 18:34
    Аз както ги виждам нещата горецитираните подаръци са си чиста проба ПОДКУП. Който както иска да го разбира.
    цитирай
    9. margoto - Не мисля, че медиците имат вина
    03.08.2007 18:49
    за това, което им се случи и това, което се случва сега. Вина имат политиците - платиха скъпа цена за това, че не си свършиха работата на време. И медиите, за това, че непрекъснато ги възхваляват колко голяма работа са свършили.
    цитирай
    10. dolorian - Този случай ще даде материал за СКАТ поне още за година напред.
    03.08.2007 18:56
    Естествено, виновен за всичко е Доган. Или пък фашистите/ комунистите – ако питате Жеков.

    Това в кръга на шегата. Изчетох внимателно поста, изчетох препратката към Ружа Братанова, както и коментарите и препратките от тях към други сайтове, запознат съм почти с всичко, което е излязло публично от самото начало на процеса. Знаете ли, когато видях онези шествия в подкрепа на медиците и скандиранията 'живот за българските медици', се почувствах така, както когато излъчиха материалите за френетичните протести на либийците пред съда, скандирайки 'смърт за българските медици'. За мен и двете неща са проява на идентична енергия, но насочена в противоположни посоки, енергията на масовата манипулация.

    Не мога да разбера с какво основание повечето хора се присмиват на типичната за ислямските държави ‘зомбираност’ на народа, а от това и общественото мнение (по-скоро осигуряване на липсата на такова). Там чрез ‘министерство на Информацията’, чрез евтина силова пропаганда, главно на религиозна основа се постига същото, каквото тук може да се постигне чрез ‘модерните средства на Демокрацията’ – всеки да може да изразява мнението си. Ама каква полза бе господа и госпожи, че всеки сам може да си изразява мнението, като се чуват само тези мнения, които трябва. И каква е принципната разлика с либийските методи. Ами същата като тази дали ще решиш системата уравнение чрез заместване/ полагане или чрез детерминанта.

    Аз истината не я знам. За абсолютната истина може много да се говори и е говорено много. Има ли я няма ли я, или има само гледни точки... Знам обаче, че това, което ни се представя, е много далеч от това, което би се приело за истина от повечето хора. Знам го така, както сутринта разбирам, че слънцето е изгряло и без да съм си вдигнал щорите – по светлината, която излъчва.
    От целия медиен шум около този случай струят достатъчно елементи, за да може трезвомислещият най-малкото да разбере, че нещо гние. Нещо направо излъчва радиация в случая. И доста хора се облъчиха.

    При някои остана само притъпена радост от завръщането на „медиците”, защото единственото, което знаеха е, че те са били неоправдано и жестоко измъчвани и подхвърляни по затворите повече от 8 години и сега най-накрая са ги освободили. Не мога да виня тези хора. За себе си те са прави, най-малкото от хуманна гледна точка. Това си е тяхната истина, съобразена с това, което знаят и заключенията, които са си извадили от него и които са подбудили в тях „съ”-чувства – състрадателност, съпричастие.

    При други радиацията донесе злоба, породена редица фактори, най-изпъкващият от които е прекалената загриженост на държавата за едни, за сметка на други.

    Нека да уточним две неща. Половината „загриженост” не идва от държавата, а от частният сектор и представлява удобен начин за реклама. Тази „загриженост” ще да се прояви във всяка една държава при всеки един случай, на който се даде повече гласност. РЕКЛАМА, не е подкуп, не е солидарност, не е загриженост, а е РЕКЛАМА. Какво повече да си говорим ?
    Загрижеността, дето уж е от държавата, си е цирковият парад, на който сме свидетели още от самото начало на случая и аз не виждам по-големи основания за злоба от тези към някой пътуващ цирк, поставен в неравностойно положение, спрямо други пътуващи циркове. А циркове и циркаджии в България бол (разбира се, говоря преносно, моите най-искрени уважения към тази професия).

    Така. Имаме разкъсано от скандали, разногласия и провали правителство. Имаме и цирков парад. Естествено, че ще гледаме парада, скандалите и разногласията не са нови. Щото ако вземем така да гледаме на управляващите, както гледаме в момента на „злия тиранин” Кадафи, лошо им се пише.

    Пак ще повторя, аз истината не я знам, но знам, че целият случай се върти около защита на интереси. И никой да не се съмнява, че интересите са за ‘красивата Елена’, нито за ‘онеправданите „медици” ’ , защото в днешно време думата интерес е корелат на една единствена друга дума и тя е ‘пари’. Да не беше държавата ни най-нагло разграбвана през последните 60 години, да взема да се позамисля, аджеба, може пък да става въпрос за нещо друго, за някой принцип, видиш ли... държавна чест, морал, неоправдано обвинени български поданици, това, онова. Може, ама не става. Ако ще да са неопрадвано обвинени за умишлено заразяване със СПИН на 400 деца (за каквото и аз се съмнявам да се е случило), то определено тука има кирливи ризи. Външния дълг на една държава не е принципно нещо. Да напомня – този външен дълг са го дали комунистите във време, в т.нар. „доброто старо време”, когато „е имало какво да се яде”. Тогава ‘богата България’ е раздала и други външни дългове. Имали сме ресурс, давали сме. Затова сега нямаме. Какви са били облагите от тези действия, най-вероятно едва ли ще стане ясно. Склонен съм обаче да вярвам на някоя от тезите, че става въпрос нещо, от което Либия е била ощетена, някъде непосредствено преди задържането на „медиците”. И тъй като Либия не е България, която всеки (най-вече собствените и граждани) може да си ощетява както си иска, се е стигнало до въпросните действия. От там нататък вече всичко (обвинения, защити, изказвания, изследвания, протести) си влиза в цирковия декор.

    Такива неща ми се въртят в главата...
    цитирай
    11. анонимен - подкрепям
    03.08.2007 19:04
    Много добър пост!
    цитирай
    12. furiika - Все повече хора започват да си задават въпроси!
    03.08.2007 19:46
    И все повече нещата започват да "миришат"!
    Има "голяма" игра! И виновни има! Но ние така и няма да разберем кои са!
    Поздравявам те за постинга!
    цитирай
    13. pongo - Между другото,
    03.08.2007 21:24
    аз бях поствал подобен, е не толкова формален коментар, но той не е намерил място в "избраната" секция, поради което ще използвам възможността да се саморекламирам, с разрешение на автора, разбира се, който винаги може да ме цензурира :Д

    http://pongo.blog.bg/viewpost.php?id=96429
    цитирай
    14. анонимен - Смешно ми звучат клишетата, как ...
    03.08.2007 22:01
    Смешно ми звучат клишетата, как филипинци, поляци и етцетера си изтеглили задържаните. Ако бяха задържани с повдигнати обвинения щяха да ги изтеглят нанайси. Пуснати са не защото някой се езастъпил за тях, а защото не са имали отношение най-вероятно.
    Либийците са тръгнали по връзката- Ашраф-Кристияна. Ашраф ечлен на Хамас, какви са били отношенията между Хамас и Кадафи преди 8 години, можем да гадаем. Кристияна-любовница, държи у дома си банки с плазма. Здравко- съпруг за параван пред либийците. Нася - най-добра приятелка. Останалите три жени са нещастници попаднали на неподходящото място в неподходящото време. За другите двама задочно осъдени пък никой нищо не знае. Аз разбрах, че има още двама българи с присъди едвам сега.
    Не случайно Снежана е толкова намусена и неразговорлива.
    Бадява е лежала жената.
    цитирай
    15. pongo - Бих се опитал да синтезирам всичко с няколко думи:
    03.08.2007 22:14
    На гърба на нещастните деца - разни медици, частни компании, политици и държави, а и самите им родители, които вече се разпореждат с обезщетенията като печалба от тотото, разиграват своя уродлив интерес и само скодоумните журналисти от БТВ или безмерно глупави хора, могат да се насълзяват от умиление, че проблематично невинните сестри си били у дома.
    цитирай
    16. pongo - Знахарка,
    03.08.2007 22:23
    Защото Сергей Антонов отдавна не е интерес, защото, когато беше процесът срещу него, нямаше БТВ, нямаше демокрация, нямаше МТЕЛ. А Сергей Антонов все пак беше оправдан, макар това да съсипа живота му, докато нашите медици и лекарят Ашраф (незавършил медицина) сега започват своя, макар да бяха осъдени.

    Мир на праха на Сергей Антонов!
    цитирай
    17. анонимен - Сергей Антонов го пратиха за мюре на ...
    03.08.2007 22:42
    Сергей Антонов го пратиха за мюре на площада Св. Петър. Хитреците се измъкнаха. То си беше ясно, че КГБ и нашите васалски служби бяха в дъното на това покушение. Антонов като обикнтовен служител на БГА беше употребен за да закара до площада алфетата и да се разкара. защо и как попадна на площада точно до папата, никой няма да разбере. Едно е сигурно, нито езнаел, нито някой го е уведомявал какво ще се случи. Като покорен бг гражданин на служба в чужбина си изпълни задачата. Освен това, Сергей който и при това имаше симтоматика на лек аутизъм бе докаран до нулева енцефалограма именно пак от нашите служби след едно от посещенията в затвора Ребибия.
    цитирай
    18. pongo - И понеже
    03.08.2007 23:02
    си направил въведение с цитат от Вапцаров, аз бих искал да направя "извеждане" с Атанас Далчев:


    Носачи на реклама


    Те бродят в този град прокажен
    без цел, превърнати на вещ,
    и вече своя вид зловещ
    самички не съзнават даже.

    Със поглед тъп и образ впаднал
    прекосват този свят засмян
    и носят на гърба си - гладни -
    меню на някой ресторан.

    И как е странно под това
    небе, изядено от пламък,
    да виждаш (случва се това)
    реклама да чете реклама.

    Човечество, спри да въздишаш,
    скрий лицемерните сълзи!
    Човек не ни е брат, а зид,
    на който се лепят афиши.

    1934


    Е, не е ли писано за Гена Траикува, Генка Шикерова, Кана Рачева, Ана Цолова, Слави Трифонов, Мариана Тъпилска и т.тн?
    цитирай
    19. анонимен - Прав си че Снежана има да каже нещо. ...
    04.08.2007 18:13
    Прав си че Снежана има да каже нещо.
    http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1080706
    цитирай
    20. raykov - Поздрави
    04.08.2007 20:23
    Много добре казано!
    цитирай
    21. анонимен - А ма сте се Събрали
    05.08.2007 01:49
    Гадна и завистливе паплач.№-6 ви поясни,че тогава бяха арестувани полякини,и филипинки,и мн. др.Ние нямахме посланик там.За полякините се застъпи полския папа.Тук не се знаеше за това отначало.Само чуждата преса съобщи.В болницата,отделението не са работили само бълг.мед.сестри.Имало е и полски,филипински,Френски и идр.лекари и сестри.И сега е така.За тратко време,като разбраха какво се подготвя,всички си изтеглиха сестрите и лекарите.Останаха само нашите,защото нямаше кой да се застъпи за тях.Ние нямахме и посланик тогава тамИ.Костов даже излезе по телевизията след 2 месеца и каза:"Ама ако са виновни,може да са виновн."Н.Михайлова не се и обади.За този гаф, на Кадафи и създадената от него здравна с-ма,заразяването на около 500 деца от спин(болните от спин в Либия са около 100,000 при население от 3 милиона),това беше голям провал.На него му трабваше някой да е виновен,и това да не е той и неговото правителство.Задържаха сестрите.След зверски инквизицй те "потвърдиха" версията на либиийската полиция,че са ги заразили по поръчение и заповед на ЦРУ.Такива са фактите.
    И ги осъдиха на смърт.6 год.никой не направи нещо.за да се застъпи сериозно за тях.Само приказки и Паси с тихата дипломация.От 2год се поде енергична кампания,включи се ЕС,света и накрая Франция,с решителен натиск решиха проблема.Сестрите бяха освободени.
    Днешното е театър,за който не са виновни сестрите,а някои други,които се опитват да извлекат ползи от това.
    цитирай
    22. furiika - И това го има!
    05.08.2007 08:20
    Сестрите са пионките в "големия" шахмат!
    цитирай
    23. анонимен - Тук сме се събрали мислещи хора, а не жертви на пропагандата
    05.08.2007 11:09
    Представи си, че тук в някоя болница се окаже, че има заразени 438 български деца. Няма ли да задържат целия персонал за разпит? След отсяването са пуснали повечето - това е твърде естествено. Българите са задържани, понеже в дома на Кристияна са намерени празни кръвни банки - това е съвсем достатъчно, за да падне съмнение върху нашите. Ашраф е бил лаборант в болницата и е имал взаимоотношения с Кристияна. Нася е била най-добрата и приятелка и са хванали и нея по този повод. Като са ги разпитвали по либийските методи на разпит, те за да не ги мъчат, са започнали да споменават разни хора - Снежана, Валя и Валентина, както става ясно от последното интервю на Снежана. Инфекция в болницата наистина е имало и преди пристигането на българите, но ако са спазвали нормална болнична хигиена, тя е нямало да се разнася по тяхно време, което се е случвало. Нещата тепърва ще се разплитат, но да видим.
    цитирай
    24. анонимен - Писна ми от тия сестри
    06.08.2007 12:48
    Не държавата е пратила сестрите в Либия. Държавата опрости 56 млн. долара дълг за да ги освободят. Вижте тук още един коментар с подобна идея: http://e-vestnik.bg/1905#write-comment
    цитирай
    25. trevoga - Радвам се, че има такива включвания ...
    15.08.2007 14:54
    Радвам се, че има такива включвания и че много хора са се събудили. Жалко е, че тези мнения бяха изолирани преди височайшето завръщане, а едва сега се надигат повече гласове, задаващи неудобните въпроси. Само че не се отплесвайте твърде по тази вече така и така приключила тема, а внимавайте за новата - всеки момент ще ни спретнат някоя нова кампания и ще окичим бедната държава с поредната призивна лентичка. Очаквайте включване!
    цитирай
    26. анонимен - Чичо Доктор
    21.03.2008 16:38
    много интересно как един анонимен идиот определя всички, подписали се като паплач?

    Г.анонимус, според психолозите, хората обиждат себеподобните си със същите епитети, които са валидни за самите тях.
    цитирай
    27. анонимен - На мен пък ПИСНА от лъжите и манипулациите на управляващите
    25.03.2008 08:49
    Попадам в този блог случайно. Благодаря на автора на блога, че се опитва да направи един трезвомислещ анализ на малко известни факти, станали достояние на българската общественост и то предимно на ползващите интернет и спестени от другите официални медии за останалата част от българският народ, не ползващ интернет, а тя- да си признаем е по- голямата.

    Жалко е, когато някой ме нарича анонимна при положение, че навсякъде където съм писала съм се подписвала със собственото и бащинито си име и се намират хора, които продължават да твърдят, че съм някоя си, демек никоя си.:) и това го твърдят в коментарите си точно такива, над чието мнение пише анонимен!?

    Това т.нар. "дело на медиците", от което след завръщането им в страната останаха само мед.сестри и никой жив българин не дига глас да пита, а къде са МЕДИЦИТЕ И КОИ БЯХА ТЕ? Особено след заявеното желание на Ашраф да учи медицина във Варна.

    Дипломираният доктор, педиатър Здравко, който е изгубил лекарските си права, поради неупражнавяне на лекарската професия по- вече от 5г /в неговият случай поне 20 години и няма нужда да Ви обяснявам за какво научно изоставане и практическа деквалификация става дума./ Същият, когото окайвахте като либийски затворник по време, когато отдавна беше напуснал затвора, където излежа ефективна присъда от 4г за извършени криминални престъпления, нямащи нищо общо със СПИН кампанията и това беше обявено в медиите, осъден да заплати 10 000 либийски динара глоба от либийският съд за производство, продажба и употреба на алкохол, не ги изплащаше умишлено, за да бъде оправдан престоят му в Либия, където заемаше формалната длъжност градинар на циментеният тротоар на българското посолство в Триполи срещу скромната заплатица от 700евро, като щатен служител на Външно министерство, с безплатни екстри джип с червени дипломатически номера и
    ежедневна телефонна връзка с коя да е българска медия, където имаше привилегията да охка, пъшка, стене и възмущава, за да манипулира Вас. Безплатни за него, но не и за българският данъкоплатец.

    Днес вече на всички им писна от мед.сестри!?
    На мен пък ми писна от ЛЪЖЛИВИТЕ И КРАДЛИВИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ, от МАНИПУЛАТИВНИТЕ И УСЛУЖЛИВИ КЪМ ТЯХ БЪЛГАРСКИ МЕДИИ.

    На мен ми писна да чакам обещаният отчет по "делото на медиците" от двамата министри Орешарски и Калфин "за всяка похарчена стотинка по това дело". Това няма да се случи.

    Писна ми да чакам главният прокурор на републиката г-н Борис Велчев да ни даде отчет за хода на едно друго дело, "делото на мъчителите".
    За хода на разпитите на жертвите и мъчителите.
    Полковник Джума Мешри даде изявление в световните медии, че ще уважи призоваването му пред български съд, ако бъде призован, но явно никой нито се кани да го призовава, нито да го разпитва, още пък по- малко да го съди някой в България.

    Писна ми да чакам някой български депутат да зададе въпрос на гореизброените лица и да поиска отчет, който ни дължат.

    Писна ми да чакам българското правителство да даде отчет за това кой, кога и как прилапа българските нефтени концесии в Либия?

    Писна ми да чакам главният прокурор да се самосезира и да открие всички български граждани ограбили, разпродали българското държавно имущество в Либия!

    Г-н главен прокурор, не е само директора на
    "Булгаргеомин", Гагаузов, а цялата пасмина от ДС и БКП, която го вършеше в продължение на по- вече от 20 години.

    Докато не получа смислен и съдържателен отговор на тези и други въпроси ще продължавам да смятам, че това т.нар. "дело на медиците" е далаверата на десетилетието, а един френски журналист го опрадели като "далавера на столетието"

    Ружа Братанова, мед.сестра,
    15г на работа в Либия
    цитирай
    28. анонимен - иди, чети, мисли и после коментирай
    25.03.2008 15:06
    http://lubamanolova.info/201207-inv.html
    цитирай
    29. анонимен - Благодаря!
    17.02.2010 09:07
    Доста интересен постинг! Вчера на 16.02.2010. година гледах едно интервю с г-жа Ружа Братанова, която каза доста неща и даде яснота по в-са с медиците! Защо тогавашните управляващи, както всички до преди това замазаха гнусно, една истина...
    цитирай
    Търсене

    За този блог
    Автор: kalinvv
    Категория: Лични дневници
    Прочетен: 410415
    Постинги: 72
    Коментари: 519
    Гласове: 704